avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz fizic intre concubini
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz fizic intre concubini

Buna ziua,

As vrea sa va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema pe care o are mama mea cu persoana cu care traieste in concubinaj.
Am aflat astazi de la sora lui ca o bate, dar mamei mele ii este frica sa il denunte.
Am fost sunata de catre sora lui care mi-a spus ca a batut-o pe mama si aseara (a lasat-o cu cotul spart si fata umflata si albastra) si a continuat in dimineata aceasta lovind-o cu scaunul peste picioare si corp in timp ce mama se afla in pat.
Astazi a reunoscut si faptul ca nu e prima data cand se intampla si ca doar in ultima luna a batut-o de cel putin 5-6 ori.
Mama nu vrea sa recunoasca, cand am sunat-o mi-a zis ca e adevarat ca a lovit-o dar nu a batut-o.
Tot sora barbatului mi-a spus astazi ca mamei ii e frica sa il denunte deoarece a amenintat-o de mai multe ori ca ii incendiaza casa daca merge la politie.
Ei doi sunt vecini si au desfacut gardul dintre cele doua terenuri si am inteles ca la un moment dat cand mama a vrut sa intrerupa relatia si i-a cerut sa refaca gardul si nu a mai vrut sa il lase sa intre le-a amenintat pe amandoua (pe mama si pe propria sora care era la mama) cu cutitul.

Intrebarea mea este daca pot sa fac eu undeva o plangere in locul mamei mele, mai ales acum ca e duminica si urmatoarele 2 zile sunt sarbatori legale si nicaieri nu se lucreaza si ce posibilitati avem sa o tinem pe mama in siguranta avand in vedere ca ei sunt si vecini si se pare ca o ameninta si bate intruna.
Am inteles ca el mai are plangeri la politie facute de altii din cauza comportamentului agresiv, dar fiind vorba de un satuc vai de mama lui, politia lasa mult de dorit.

Va multumesc mult!
Cel mai bine ar fi sa mergeti personal la mama dvs. si sa stati de vorba cu amandoi, dupa care sa va adresati politiei care lucreaza zi si noapte. Nu puteti sa faceti acuzatii pe baza vorbelor altora. Poate daca ii puneti fata in fata atat mama dvs. cat si concubinul vor recunoaste altercatia. Eventual daca mama dvs. are urme de lovituri pe corp puteti chema si salvarea care de asemenea lucreaza 24 din 24, solicitati un certificat medico-legal si aveti dovada.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2015
Justitiarul711, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Nu puteți face plângerea dvs.
Doar mama dvs. poate...
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pentru raspuns.
Am incercat deja sa sun la politia comunei de care apartine satul, dar nu raspunde nimeni, intra doar faxul dupa un timp, de asemenea in comuna respectiva nu mai exista spital de cativa ani, exista un centru de primiri urgente, dar nu gasesc nr de contact....ori la 112 din cate stiu eu nu se incadreaza...
Ramane sa vad exact care e situatia maine (mai repede de atat nu pot ajunge acolo) si sa luam masurile necesare.

Alte discuții în legătură

Minorul poate depunde plangere penala? AlexandraRaluca96 AlexandraRaluca96 Buna,as avea si eu nevoie de un raspuns urgent.Sunt minora am 16 ani,am avut pana de curand o relatie cu un baiat de 21 de ani,tin sa mentionez ca am avut ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu marius.suceava marius.suceava Buna ziua am si eu o intrebare daca la cazul plangere penala violre de domiciliu si violenta fara martori si este la prima abatere ce consecinte se aplica ? ... (vezi toată discuția)
Sesizare din oficiu procuror barandaniel barandaniel cum este situatia urmatoare: procurorul are doua plangeri - memorii in care sunt reclamate niste lucruri penale si el spune in ordonanta \"m-am sesizat din ... (vezi toată discuția)