avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Proces cu casa de pensii pentru acord global
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Proces cu casa de pensii pentru acord global

ma numesc panescu costantin din bv ,si asi dori o parere .am iesit in 2013 la pensie si am depus adeverinte de salari brute eliberate de arhiva rulmentului ,casa de pensi bv nu mi lea luat in calcul.am facut contestatie si dupa 5 luni am deschis proces la tribunal an pierdut procesul deoarece instanta a sp[s ca adeverintele nu erau desfasurate si era numa salarile brute nu era detailate.am facut apel timp in care am cerut arhivei sa dea aceste adeverinte defalcate mi sa dat si leam depus la apel dar tot mia respins apelul acum astept motivarea de la curtea de apel bv dar as dori o informare mai am alta cale de atac ce pot face in situatia asta.ca din 2013 ma judec iar avocatu a fost slab cred ,cu dreptatea sa pierzi nui corect va multumesc
Impotriva hotararii instantei de apel nu mai puteti formula decat una din caile extraordinare de atac, contestatie in anulare si/sau revizuire.

Acestea se pot exercita numai in conditiile expres prevazute de dispozitiile Codului de procedura civila.
nam inteles bine ce pot face adica undr pot apela si in ce masura
Din păcate trebuie să o luaţi de la capăt cu judecata.

Din ceea ce aţi scris am înţeles faptul că instanţa v-a respins cererea pentru că adeverinţele nu erau bune. Aţi obţinut altele, iar pe acestea trebuie să le depuneţi, însoţite de o cerere, la casa de pensii. Dacă veniturile din aceste adeverinţe reprezintă sume realizate în acord global, casa de pensii nu vi le va valorifica iar dvs. veţi merge din nou în instanţă numai că de data aceasta nu vor mai fi motive de respingere a cererii.

Cu noile adeverinţe nu trebuia să mergeţi direct în apel, nu se procedează aşa. Hotărârea primei instanţe s-a dat în funcţie de primele adeverinţe, deci instanţa de apel nu avea cum să vă admită apelul pentru că aţi depus adeverinţe noi la dosar.
buna marianacostantino , am si eu o intrebare legata dea adeverinta prima , in ea erau trecute doar salarile brute pe an sau pe fiecare luna si a 2 intrebare ce fel de deverinta ai primit a doua oara detailata , intreb ca sunt in acelasi caz astazi am primit pt tatal meu o adeverinta cu salarile brute pe fiecare luna din an pe toti anii si vreau sa stiu daca trebuie sa cer alceva mai detailat astept un raspuns te rog
da mi sa dat o adeverinta detailata incepand cu anul 1972 salari pe fiecare luna realizate cu rubrici cu salariu brut si din ce este compus acea suma salariu de incadrare plus salarii norma plus salari realizat plus prima depasire norma plus sporuri egal salar brut asa mi sa dat pe fiecare luna

Alte discuții în legătură

Contestatie pensie panescu1954 panescu1954 Buna seara.Panescu costantin bv 16 02 1954.va relatez urmatoarele,in 16 august am depus acte pensionare in luna octombrie mia venit decizia ,la care nu mi sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la succesiune marianacostantino marianacostantino buna ziua as dori o informare mai detaliata am o problema ff grava .sunt din bv si acum muncesc de 9ani in italia.mama a avut 2 copi din 2 casatori fratele si ... (vezi toată discuția)
Apel respins de tribunal- venituri luate in calcul pt pensie de intretinere biancapop biancapop Prietenul meu a fost dat in judecata de fosta sotie pentru marirea pensiei alimentare, pentru faptul ca bani de hrana de care acesta beneficia in calitate de ... (vezi toată discuția)