avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat dureaza sa se intoarca un dosar de la curtea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat dureaza sa se intoarca un dosar de la curtea de apel bucuresti la judecatorie?

Pe scurt ,sa nu plictisim,apelul a fost respins ca fiind nefondat in data de 10.09.2015 si nici pana acum nu s-a trimis inapoi la judecatorie ! De mentionat ca m-am judecat cu , Casa de pensii pentru nerecunoasterea grupei a 2 a ! Am castigat la judecatorie,am castigat si la curtea de apel in data de 10.09.2015 si avocata mi-a spus ca ma va anunta cand se va intoarce dosarul .Ce se intampla,e normal sa intarzie atat? Nici pana astazi nu m-a sunat? Tin sa mentionez de asemnea ca am sunat-o la un moment dat si s-a simtit stresata de faptul ca ma interesez de cazul meu !

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:19, 4 Ianuarie 2016
Decizia instantei de apel ati primit-o?
Intreb pentru ca imediat dupa redactarea si comunicarea hotararii, dosarul este inaintat instantei de fond.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu am primit nimic de la curtea de apel,doar ce am citit pe net ! De acolo am si aflat de decizie ! Avocata nici macar nu s-a deranjat sa ne anunte !
Dosarul se va întoarce la tribunal după ce hotărârea instanţei de apel va fi redactată şi va fi comunicată părţilor.
Personal nu mi-a ajuns nimic,si din ce stiu ,apelul nu ti se comunica in scris ! Poate gresesc ,dar asa stiu !Sunt totusi 4 luni de atunci si n-am primit nimic !
Se comunica si hotararea instantei de apel chiar daca este definitiva.
Art. 427 c.proc.civ.
Comunicarea hotărârii
(1) Hotărârea se va comunica din oficiu părţilor, în copie, chiar dacă este definitivă. Comunicarea se va face de îndată ce hotărârea a fost redactată şi semnată în condiţiile legii.
................................................
Formulati o cerere adresata presedintelui instantei pentru urgentarea redactarii hotararii avand in vedere ca au trecut mai mult de 30 de zile de la pronuntarea hotararii.
Art. 426
Redactarea şi semnarea hotărârii
.................................................
(5) Hotărârea se va redacta şi se va semna în cel mult 30 de zile de la pronunţare. Opinia separată a judecătorului rămas în minoritate, precum şi, când este cazul, opinia concurentă se redactează şi se semnează în acelaşi termen.
..................................................
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca laumotor laumotor Am fost parte intr-un proces civil a carui pronuntare a fost data pe 31 Octombrie 2014 si al carui rezultat nefavorabil il gasesc pe site-ul judecatoriei dar ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa iau hotararea? ravaell ravaell Buna ziua, acum mai bine de jumatate de an, am avut un proces cu tatal meu pentru pensia alimentara, nu a mai vrut sa plateasca dupa ce am terminat liceul dar ... (vezi toată discuția)
Hotarare pronuntata de instanta de apel- comunicare ContSters344547 ContSters344547 Hotararea in civil de la instanta de apel o primesc acasa sau trebuie sa ma interesez eu la arhiva. Multumesc (vezi toată discuția)