avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bloc nedeclarat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bloc nedeclarat

Am cumparat in 2014 un apartament la etajul 2 , intr-un bloc nou D+P+2E +E3. In 2015 persoana cu apartament cumparat la parter incepe la subsol o activitate comerciala fara sa ceara acordul vecinilor de la etajul 1 si 2 . Au aparut si probleme cu Am facut sesizare la primarie fara raspuns momentan, am cerut informatii la inspectoratul teritorial pentru constructii si aici ni s-a spus ca nu figureaza nici un bloc declarat la adresa respectiva . Avem extras recent din cartea funciara in care figuram ca proprietari . Ce ne sfatuiti sa facem ?
Cel mai recent răspuns: Luciana44 , utilizator 21:34, 7 Ianuarie 2016
Solicitati dezvooltatorulu:
- actul de cumparare a terenului de sub cladire
- proiectul tehnic de executie cladire
- certificatul de urbanism si autorizatia de construire
- documentatia cadastrala de dezmembrare a imobilului pe apartamente
Depuneti la autoritatea responsabila in verificare extras de carte funciara
Care este "autoritatea responsabila in verificare" ?
Am obtinut copii dupa act proprietate teren , copie autorizatii de construire si copie act de dezmembrare dar proiect tehnic de constructie nu au vrut sa ne dea .

Despre ce autoritate este vorba ca sa depunem extras de carte funciara ?

Cui putem sa-i facem sesizare daca primaria nu ne raspunde ?
Daca aveti copii dupa actul de proprietate teren, autorizatii de construire si act de dezmembrare, in principiu nu aveti probleme cu dreptul de proprietate asupra imobilului.

Faceti plangere la Politie.

Alte discuții în legătură

Eliberarea unui act de proprietate pentru o casa ridicata fara respectarea proiectului de constructie radulescudaniela radulescudaniela Buna ziua, acum 43 de ani parintii mei au cumparat cu act de vanzare cumparare un teren. Au scos autorizatia de constructie si proiectul pentru o cladire de ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Boxe in podul blocului BogdanBubu BogdanBubu Buna ziua. Recent am cumparat un apartament intr-un bloc nou, apt. aflandu-se la etajul 5/5 al blocului. In actele imobilului etajul 5 figureaza ca si ... (vezi toată discuția)