avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire dupa 8 ani de la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire dupa 8 ani de la divort

Desi suntem divortati de aproape 8 ani de zile, fostul sot ma hartuieste trimitandu-mi mesaje pe telefon si mai nou pe pagina de facebook, carandu-mi explicatii cu privire la divortul nostru si desi isi exprima dorinta de a relua legatura pentru ca avem copii impreuna, are momente in care ma ameninta ca daca nu ii dau o sansa o sa-mi para rau si o sa-l am pe constiinta.Am avut discutii cu el cu privire la finalizarea relatiei nopastre cu un divort insa orice explicatie i-as da nu e niciodata suficienta sau indeajuns de buna pentru el.
Actualmente sunt intr-o alta relatie iar situatia cauzata de fostul meu sot m-a adus la disperare. Nu mai rezist psihic sa fac fata situatiei in care ma pune trimitandu-mi mesaje, cand de dragoste cand de amenintare, si am momente cand imi vine sa ma duc sa dau cu el de toti peretii. Nu mai spun ca nu are nici un fel de legatura cu copiii, pentru ca daca eu mi i-am dorit eu trebuie sa-i cresc.Mai rau este ca a inceput sa trimita mesaje defaimatoare la adresa mea, cunostintelor noastre comune si cred ca deja s-a depasit orice limita de bun simt admisa.
Ce pot face ca sa-l potolesc?
Am nevoie de sfaturi si de indrumare pentru a scapa de hartuirile lui si de mesajele de amenintare atat la adresa mea cat si a copiilor.
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 12:45, 18 Ianuarie 2016
Buna ziua! Va trebui depusa o plangere penala impotriva fostului sot pentru savarsirea infraciunilor de amenintare, santaj si hartuire.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din relatare nu rezulta ca ati avea șanse pe plangere penala.
Poate ca asa este dar nu rezulta și nu se vede ca ati avea șanse.

În civil se poate încerca dar e proces dificil și fără avocat nu cred ca va puteți descurca.
Multumesc pentru promptitudine si pentru raspunsuri!
Din cele enumerate de dumneavoastra am inteles ca trebuie sa depun o plangere.
Aceasta plangere o depun la politie. Ce fel de plangere? Plangere penala sau plangere prealabila? Stiam ca era o diferenta intre ele?
Am salvat si am imprimat mesajele de la el, atat cele trimise pe telefon cat si cele trimise pe facebook. Banuiesc ca va trebui sa le atasez la plangerea mea pentru a-mi argumenta si sustine plangerea.

Nu cred ca schimbarea numarului de telefon este o solutie pentru ca el s-a dovedit a fi foarte insistent si persistent in a-mi face zile fripte si a ma calomnia fata de toata lumea.
Pana nu mi-au spus persoanele apropiate ca au primit mesaje kilometrice de la el in care ma facea albie de porci si imi punea in carca diverse fapte, nu am luat prea in serios actiunile lui si le-am pus pe seama frustrarii sala si a neimplinirii pe toate planurile.
Acum cand deja ameninta ca o sa vina la servici sau o sa mearga la Maruta sa zica el vrute si nevrute, fara a avea nici cea mai mica dovada, am inteles ca e determinat sa ma denigreze si sa ma calomnieze pe toate planurile, asta ca sa nu mai vorbim de amenintari la adresa mea sau a actualului sot, sau amenintarea ca daca nu ii dau o sansa o sa-l am pe constiinta, adica se omoara.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
andrei_70, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cui ma adresez sa reclam hartuire psihologica ? ioanamarinescu ioanamarinescu O anumita femeie care posibil sa fi avut o relatie cu sotul meu ,s-a ambitionat sa ma hartuiasca psihic de ani de zile cu scopul (cred eu ) de a ma inlatura de ... (vezi toată discuția)
Lnjurii din partea *mamei vitrege* gigigicu gigigicu buna ziua! sunt divortata din 1994 ,in urma casatoriei rezultand doi copii,o fata si un baiat.fostul sot deja era in legatura cu o alta femeie,actuala in urma ... (vezi toată discuția)
Hărțuită, șantajată, denigrată și amenințată de fostul soț. cum mă pot apăra? RoxanaRRR RoxanaRRR Buna ziua. Am fost casatorita 6ani ,casatorie din care a rezultat o fetita care acum are 5 ani. Fostul sot a avut multiple accidente vasculare si infarct ... (vezi toată discuția)