avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa vand firma cu datorii si sa nu mai raspund in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa vand firma cu datorii si sa nu mai raspund in fata creditorilor ulterior

Buna ziua,as vrea sa vand un S.r.l cu datorii totale de aproximativ 1 miliard de lei.Imi spune si mie cineva cum se procedeaza ? Mentionez ca eu am si marfa in firma de 400 milioane.Astept raspunsuri.Va multumesc anticipat.
Gasiti pe cineva dispus sa cupere firma dvs. cu datorii si celalat proprietar sa chite toate cheltuielile si datoriile catre debitor.
Datoriile vor fi preluate de cei ce vor cumpara firma impreuna cu activele. Cumparatorii vor plati datoriile catre creditori.
Si nu voi avea nici un fel de problema ulterior?Va multumesc.
Depinde foarte mult de natura datoriilor (stat sau furnizori), daca datoriile respective au condus la insolventa societatii sau nu. Depinde si de prevederile contractului de cesiune a partilor sociale. Sunt destul de multe aspecte care trebuie avute in vedere pentru a nu mai "avea nici un fel de problema ulterior".
Va multumesc mult pentru informatii.

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Cesionarea unei firme cu datorii la banci maleea maleea se poate opune banca la cesionarea actiunilor unei firme (srl) care are angajate credite cu garantii imobiliare?Firma nu are datorii la stat si nici la ... (vezi toată discuția)
Sume neclare ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)