avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Telefon vandut nestiind ca este furat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Telefon vandut nestiind ca este furat

Buna seara.As vrea un raspuns bun cat mai repede daca se poate deoarece stau stresat din aceasta cauza...

Pe data de 20 August 2015 am cumparat impreuna cu un prieten un telefon de la o persoana din acelasi oras cu mine nestiind ca este furat, fara cutie.
Pe data de 6 septembrie 2015 am vandut telefonul unei alte persoane.Ieri 29.01.2016 am fost sunat de catre persoana la care i-am vandut telefonul ca sa ma anunte cum ca acel telefon era furat si ca a fost la politia a predat telefonul.Mi-a spus ca a vorbit cu avocatul lui si ca daca nu ma inteleg cu el sa ii dau suma de 2400 lei vrea sa imi faca plangere si sa inainteze un proces impotriva mea.Eu i-am spus clar ca nu am stiut ca telefonul este furat si i-am spus si numele persoanei de la care l-am cumparat.Va rog sa imi spuneti ce ar trebuii sa fac.Nu am de unde sa ii platesc lui aceasta suma. Nu am stiut ca acel telefon era furat.Am sunat persoana de la care am cumparat eu telefonul care mi-a spus acum ca a fost chemat in urma cu o luna sa dea declaratie despre acest caz si stie despre ce este vorba.i-am spus si lui ca cel care a cumparat telefonul de la mine imi cere bani iar eu la randul meu i-am cerut celui de la care am cumparat telefonul aceste spunand ca pot sa ii fac plangere nu il intereseaza.
Cel mai recent răspuns: radu20 , utilizator 12:38, 5 Februarie 2016
ati fost vanzator de buna credinta asa ca nu e cazul sa va faceti griji dpdv penal.
Dar dacă e un "şmen" al celui căruia i-aţi vândut, sau poate a celor doi, care s-au înţeles, sau poate minte cel care v-a spus că a fost furat telefonul ?
Mai plauzibilă mi-ar părea ultima situaţie, aşa că verificaţi dacă spune adevărul, sau aşteptaţi să fiţi chemat, dacă e cazul, de Poliţie !
Miroase a ceva necurat, odată ce v-a cerut direct o sumă mare de bani, ceva în genul înşelăciunile prin metoda „Accidentul” !
Citiţi ceva informaţii, AICI: [ link extern ] /
Multumesc mult pentru aceste raspunsuri si apreciez ca ati rupt din timpul vostru sa imi raspundeti, insa sa zicem ca nu e vorba de niciun ,,smen'' si totul e adevarat.Ce se poate intampla? ce pot sa ii spun eu celui care i-am vandut telefonul si vrea sa ii dau bani pentru acest lucru.Cum ma pot apara.el sustine ca vrea sa ma dea in judecata sa imi faca plangere penala.ce raspuns sa ii dau din lege sa nu fie nevoie de acest lucru.
Din moment ce nu ati stiut ca bunul este furat, sunteti considerat de buna credinta. Va trebui sa furnizati organelor de cercetare penala datele persoanei de la care ati achizitionat telefonul, urmand ca acesta sa raspunda pentru prejudiciul creat.
Multumesc Foarte mult pentru raspuns.Am luat legatura cu persoana caruia i-am vandut telefonul iar el o tine in continuare ca eu nu am dreptate si ca o sa ma dea in judecata.i-am explicat ca eu nu am stiut ca telefonul este furat pot dovedi acest lucru deoarece mai eram cu o persoana in momentul cumpararii telefonului pe care am dat suma de aprox 2300-2200 lei de unde rezulta ca si pretul nu batea la ochi ca eu sa imi fi dat seama de acest lucru.Vreau sa va spun si ca nu am fost sunat de nimeni de la politie ci doar de acest tip caruia i-am vandut telefonul si care tot incearca sa se inteleaga cu mine.In convorbirea de ieri mi-a specificat faptul ca este la politie unde a predat telefonul si ca daca nu ne intelegem pe cale amiabila stie unde stau si o sa ma si dea in judecata.am luat legatura cu un politist iar acesta mi-a sugerat sa merg sa fac o plangere impotriva celui de la care am cumparat eu telefonul si sa motivez si aceste lucruri spus de cumparatorul meu.Ce spuneti sa fac?El imi tot spune ca nu am dreptate ca ma da in judecata si ca sa mai intreb alti avocati ca o sa pierd.Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Am cumparat dintr-un magazin un telefon furat ErikaKinga ErikaKinga Pe 31.07.2012 am cumparat din Brasov ,de pe Republicii un Iphone 4 second-hand. Zilele trecute m-a contactat politia ca detin un telefon furat. S-a dovedit ... (vezi toată discuția)
Am cumparat si apoi am vandut un telefon furat ContSters289955 ContSters289955 Buna ziua.Am si eu o intrebare si mare nelamurire,daca ma poate ajuta cine ca sunt putin disperat si nu stiu ce sa fac.Anul asta in ianurie am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Achiziție bun furat Szabi csere Szabi csere Bună seara, deci am o intrebare, am cumpărat un telefon de la un om și nu avea acte, i-am povestit unuia isprava mea, iar persoana respectiva a luat ... (vezi toată discuția)