avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parintii nu sunt de acord cu casatoria fiicei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parintii nu sunt de acord cu casatoria fiicei

Buna,
Am 19 ani si sunt logodita de mai bine de jumatate de an cu un baiat cu 8 ani mai mare ca mine. La sfarsitul primului meu semestru de facultate am anuntat parintii ca ma las de facultate si ca vreau sa ma casatoresc cu logodnicul meu. Mentionez ca parintii mei nu au luat in serios logodna noastra chiar daca purtam inel si le-am spus de ea. Bineinteles ca ei au reactionat in mod negativ. Considera ca fac cea mai mare greseala a vietii mele si ca ar fi mai bine sa termin anul de facultate si sa inghet iar dupa la toamna sa dau la alta facultate pe care sa o termin.
Eu nu mi-am dorit asa ceva asa ca am hotarat sa plec de acasa si sa ma mut la logodnicul meu. Acum planificam cununia civila si ne dorim in continuare sa fim impreuna.
Prolema este ca ai mei nu sunt de acord cu casatoria si tata a facut anumite amenintari la adresa mea , a logodnicului meu si a familiei acestuia. Ce masuri legale se pot lua ca el sa nu duca la bun sfarsit aceste amenintari ? Are tatal meu vreo posibilitate din punct de vedere legal sa ma opreasca sa ma casatoresc sau sa ma aduca inapoi la ei acasa?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2016
danacrina, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:44, 10 Februarie 2016
Parintii nu va pot impiedica sa va casatoriti si nu pot sa va oblige sa reveniti acasa. Nu inteleg insa ce legatura e intre facultate si casatorie.. Nu mai puteti sa va duceti la scoala pt ca va casatoriti ?
Că doriți să vă căsătoriți vă pot înțelege, DAR să renunțați la facultate din cauza căsătoriei nu vă mai pot înțelege.
Părinții nu va pot opri, dar veți constata peste ani că ei au avut dreptate, CONTINUAREA ȘCOLII e mult mai importantă.
Dacă sunteți în situația să alegeți între căsătorie și școală, e mai importantă școala, pentru că facultatea o faceți pentru o carieră în viață.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Buna, nu trebuie sa aleg intre cele doua, dar momentan nu imi doresc sa fac facultate. Pot sa fac o facultate oricand, dar acum vreau sa ma concentrez pe familia mea , consider ca e mai importanta.
Si eu sunt de acord cu ceilalati in privinta scolii. Nu spun ca familia este mai putin importanta dar aveti doar 19 ani! Parerea mea este ca va grabiti cu casatoria chiar daca sunteti deja logodita de un an si jumatate.
ne dorim in continuare sa fim impreuna
Puteti ramane impreuna si pe perioada cat sunteti in facultate si fara sa fiti casatoriti. Dupa ce terminati facultatea va puteti casatori!
Chiar daca am fost o eleva foarte buna in liceu si ma descurcam foarte bine si la facultate pur si simplu am considerat ca a face o facultate care nu imi place si nu imi ofera perspective de viitor si nue pentru mine asa ca am decis sa ma concetrez pe familie. Nu e obligatoriu sa respectam un tipar si sa facem facultate si mai apoi sa ne casatorim . Lucrurile se pot face si altfel !

Alte discuții în legătură

Casatorie la 16 ani-consecinte croitoruroxana croitoruroxana buna,va rog sa m ajutati dak se poate am 16 ani jumatate sunt cu un baita de 20 de ani de 2 ani impreuna parintii nu sunt deakord ku el si eu sufar mult vrem ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa diana1401 diana1401 Buna seara! Numele meu este Diana si am 17 ani impliniti in iunie 2014. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de ... (vezi toată discuția)
Eu minora, el major 40 de ani DanielaBeres DanielaBeres Buna am 17 ani peste 3 fac 18 am o relatie de 8 luni cu un barbat de 40 de ani parintii mei nu sunt deacord or facut scandal maicmea o yzs ca se omoara daca o ... (vezi toată discuția)