avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere penala impotriva unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere penala impotriva unui minor

Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu cateva lamuriri si sfaturi pentru situatia prin care trec...concret...fiul meu care are aproape 10 ani ,la scoala, a impins un alt coleg care tragea de el iar acesta a cazut in fund si are o entorsa la mana.
Mama celuilalt baietel s-a dus la politie si i-a facut plangere copilului meu iar colegul fiului meu a declarat ca dupa ce a cazut, fiul meu l-ar mai fi lovit.
Fiul meu declara ca in afara ca l-a impins nu i-a mai facut absolut nimic...
Mama celuilalt copil s-a dus la spital cu copilul si acolo i-au pus mana in gips.
Iar la cateva zile dupa aceasta intamplare a ajuns cu copilul iar in spital deoarece au afirmat ca nu isi mai simte picioarele....
O parte din colegii fiului meu, au afirmat in prima faza, ca intr-adevar fiul meu l-ar fi calcat dar apoi....
O alta parte a copiilor a povestit clar, parintilor acasa, exact cum s-a intamplat fara sa minta sau sa infloreasca lucrurile...
Cert este ca fiului meu i s-a scazut nota la purtare si a trebuit si sa dea o declaratie scrisa in fata politistului...
Va rog mult sa-mi spuneti ce as putea face ?....stiu ca fiul meu nu este violent si nici un agresor si datorita turnurii care au luat-o lucrurile sunt convinsa ca mama celuilalt baiat vrea sa ne dea in judecata si sa ceara daune materiale.
Sunt socata de aceasta atitudine, mai ales ca exact in ziua in care s-a intamplat si mi-a povestit fiul meu am sunat-o si apoi i-am scris intreband-o cum se simte copilul, daca are vreo problema si exprimandu-mi regretul pentru cele intamplate.
Va rog mult.astept un rapuns din partea Dvoastra
Gândiți-vă, că s-ar putea întoarce roata, și dacă i s-ar întâmpla copilului dumneavoastră ce a pățit acel copil, cum v-ați simți? Ce ar fi în inima dumneavoastră de părinte?
Gândiți din perspectiva celuilalt ca să fiți pragmatici și realiști.
Încercați să ajungeți la o înțelegere cu părinții acelui copil, ÎNTREBAȚI CE ARE NEVOIE ȘI CUMPĂRAȚI-I CEVA DE VALOARE cât de cât, ca să fie bine pentru toți.
E mai bine decât să facă instanța dreptate, oricum greșeala trebuie plătită măcar moral.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Nu raspunde penal, se claseaza dosarul, minoritatea faptuitorului este o cauza de neimputabilitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua...tocmai pentru ca sunt parinte m-am pus in ambele ipostaze si regret nespus cele intamplate...tocmai ca m-a interesat cum se simte acel copil am sunat-o pe mama lui in aceiasi zi si i-am si scris...tocmai pentru ca vroiam sa o ajut...dar ceea ce sugerati Dvoastra pare ....
nu vreau sa intru in polemica cu nimeni dar raspunsul Dvoastra nu este serios
va multumesc mult pentru raspuns, sa inteleg ca nu poate incepe un proces civil in care sa ceara daune materiale ?
O zi buna va doresc, Dle Patrascu
Civil este posibil, eu v-am spus raportat la raspunderea penala.

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui minor sub 14 ani Josephiine Josephiine Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Un minor terorizeaza o scoala gimnaziala. Are sub 14 ani si a fost dus de mai multe ori la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ... NeoG NeoG Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)