avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedintiala program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedintiala program vizitare minor

X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X poate introduce ordonanta prezidentiala privind programul de vizitare?(Y nu-l lasa pe X sa vada copilul). Fac o actiune de divort separat de ordonanta sau in cadrul aceleiasi actiuni?cu cats e timbreaza ordonanta?
Cel mai recent răspuns: lbanias , utilizator 18:12, 21 Decembrie 2009
cererea de ordonanta presedintiala se introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului dreptului .
judecata se face de urgenta si cu precadere.
ordonanta presedintiala se invoca in cazuri ce nu suporta amanare si pentru prevenirea unei pagube iminente .

Se introduce actiune separata.
Taxa de timbru pentrui ordonanta presedintiala este de 10 lei.
Cererea de ordonanţă preşedinţială este admisibilă numai dacă nu există indicii că asemenea legături pot pune în pericol creşterea, educarea şi pregătirea profesională a copilului.
De asemenea , trebuie justificata o urgenta, neprejudecarea fondului .Ordonanta presedintiala nu exclude actiunea pe fond , insa primeia i se acorda prioritate.
Ca regula , se dispune citarea partilor , insa ordonanta presedintiala , ca masura speciala , care se va judecata de urgenta si cu precadere , se poate judeca si fara citarea partilor.
vroiam sa intreb in legatura cu ordonanta presedentiala fara citarea partilor in cat timp se trimite comunicare ,pt.ca eu am depus ordonanta acum o luna si nu am primit inca comunicarea,si cum as putea proceda in cazul acesta?
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Fosta sotie ma impiedica sa-mi vad copilul cr1st1an_ cr1st1an_ Buna ziua, Am divortat la notar acum un an si cateva luni dar am locuit impreuna cu sotia pana acum o luna. Din casatorie a rezultat o fetita acum in varsta ... (vezi toată discuția)
Competenta in materia ordonantei presedintiale Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Voiam sa stiu unde trebuie introdusa ordonanta presedintiala in cazul unui proces de divort? Aceasta cerere accesorie va reveni spre judecata ... (vezi toată discuția)
Hotarare pe calea ordonantei presedintiale nerespectata madalina34 madalina34 sunt in divort,am o fetita de 3 ani jumatate,am parasit domiciliul de 4 luni cu aceasta,locuiesc la mama mea,fetita frecventa gradinita,se acomodase bn,pana ... (vezi toată discuția)