avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legi pt.intabulare schimbate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legi pt.intabulare schimbate?

am inteles ca acum trei sau 4 luni au schimbat legile pt. intabulare.si probabil de la sfarsitul lui septembrie o sa coste mai putin pt. al intabula
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 21:55, 19 August 2009
Probabil ca va referiti la Legea nr.7/1996, republicata cu privire la cadastru! Acest act normativ este in vigoare si la acesta data! Despre costul intabularii, stiam ca statului roman i s-a pus la fonduri europene care sa fie cheltuite pentru a fi realizat cadastrul asupra teritoriului Romaniei. Poate acest lucru sa creeze acea scadere a pretului intabularii. Termenul realizarii cadastrului este de durata.
Ar fi bine sa se intample asa ceva, dar sincer nu prea cred. Statul urmareste sa obtina bani pe orice cale, mai nou prin majorarea taxelor de timbru.
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 245 din 13 aprilie 2009 au fost publicate Ordinul nr. 133 din 26 martie 2009 pentru modificarea si completarea Regulamentului de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara, aprobat prin Ordinul directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 633/2006 si Ordinul nr. 134 din 26 martie 2009 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind continutul si modul de intocmire a documentatiilor cadastrale in vederea inscrierii in cartea funciara, aprobat prin Ordinul directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 634/2006.B-)
Nimic despre taxe mai mici!
:D
Oricum, cadastru pe teritoriul Romaniei trebuie facut!
Mda, cadastrul trebuie facut, dar nu stie inca si cand o sa fie gata....
Daca sunteti dispus sa asteptati...atunci poate nu o sa mai platiti nimic.

Alte discuții în legătură

Obligativitate intabulare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti va rog de la ce data si prin ce lege a devenit intabularea obligatorie si s-a inlocuit vechiul sistem??? (vezi toată discuția)
Expropriere pentru autostrada ciprianpopa2007 ciprianpopa2007 Am un teren intravilan in orasul Arad cu documentatie de urbanism aprobata pe acest teren in vederea construirii unei fabrici de productie cu finantare din ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu pre contract raluca tivichi raluca tivichi Buna seara, Vreau sa vand apartamentul pe care-l detin dar cumparatorul imi ofera un avans in momentul incheierii pre contractului si restul la o data anume ... (vezi toată discuția)