avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul termen depunere întampinare N.C.pr.civ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul termen depunere întampinare N.C.pr.civ

Bună ziua,
Am primit de la Judecătorie plicul cu acţiunea pe data de 20 ianuarie (aceeaşi fiind şi data de pe ştampilă), punându-mi-se în vedere să depun întâmpinare în termen de 25 de zile.
Am numărat, începând cu data de 21 ianuarie, când începe să curgă termenul, 25 de zile, a 25-a zi fiind duminică, 14 februarie. Întrucât această zi era nelucrătoare, am înţeles că termenul mi se prelungeşte şi cu ziua de luni, 15 februarie, dată când se împlineşte termenul şi care nu se ia în calcul.
Depunerea întâmpinării, făcută astăzi, 16 februarie, la arhivă, în timpul programului de lucru cu publicul, este OK?
Sau o să am surpriza de a fi ieşit din termen şi de a mi se invoca excepţia tardivităţii depunerii întâmpinării??? #-o
Mulţumesc anticipat pentru răspunsuri şi pentru timpul acordat studierii problemei care mă frământă şi cu care mă confrunt!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:24, 17 Februarie 2016
17 este ultima zi dupa socoteala mea
bravo!
Mă contrariaţi!
Eu nu am putut ajunge, în nici o variantă de calcul, la data depunerii ca fiind 17.02.
Aţi putea explica răspunsul dvs.?
Vă mulţumesc.
Din punctul meu de vedere, termenul se împlinește în 15.02. Fără a lua în calcul prima (20.01) și ultima zi (14.02), rezultă că termenul se împlinește într-o zi lucrătoare (luni), astfel că prelungirea acestuia până pe 16.02 nu este justificată. Dacă a 26-a zi, calculată începând cu 21.01 cădea duminică, atunci da, se prelungea până luni. Dar tot luni era termenul de decădere.
:Dpai 17 zile din februarie si cu 12 din ianuarie= 29 de zile
avand in vedere ca prima si ultima ies din calcul..cam asa
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2016
ContSters379867, utilizator
Asa cum spune si dl Radu, 15.02 era ultima zi.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza termenul de 10 zile de depunere la instanta a unui raspuns? cristiannegru cristiannegru - la data de 03.06.2014 am primit de la instanta o Comunicare a unei Intampinari in care mi se spune ca trebuie sa formulez un Raspuns in Termen de 10 ... (vezi toată discuția)
Calculul termenelor calin_andrei calin_andrei Din interpretarea art. 101-104 C.p.c. am anumite dubii in intelegerea curgerii termenelor, respectiv zilele libere in care curg si data postei la documentele ... (vezi toată discuția)
Termene spiritul1 spiritul1 Care este termenul de decadere pentru a introduce o actiune care are decaderea in 5 zile de la data comunicarii,solicitarii.Pe data de 25 ianuarie 2016 ... (vezi toată discuția)