avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta domestica

Buna ziua .. as dorii sa cer sfatul pt o preblema care are mama ....fiind maritata cu tatal meu de vreo 40 de ani el o amenta cu moartea ,alunga din casa .certuri ,violenta.Tatal meu bea cam mult dupa parerea mea are si probleme psihice(vorbeste singuri,are idei fixe ca de la el toate lumea fura,mama a furat miliarde de la el..mentioneyi ca nu are avere deloc si nici nu a avut lucra la padure ca trctorist,,yice ca mama face facatorii ect) ,intrebarea mea este legal ce se poate face? reclamat la politie a fost dar acolo ni sa zis ca numai o amenda poate sa dea, O alta intrebare a mea este noi familia legal putem interna la un spital psihiatric fara acordul ei? va multumesc pt raspuns inaita cu stima












8
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 23:58, 20 Februarie 2016
Numai poliția e îndrituită să-l ducă la psihiatrie în momentul de criză, când e agresiv și devine un pericol pe cei din casă.
Îl puteți duce și dumneavoastră copii dacă vrea el să meargă de bună voie.
Când e în criză alcoolică sunați la 112, chemați poliția și rugați-i să nu-l amendeze, ci să-l ducă ei la spital sau să solicite ei ambulanța UPU, și va fi internat în regim de urgență la psihiatrie.
I se poate face și tratament pentru dezalcolizare.
După ce va fi internat să țineți legătura cu doctorul care îl îngrijește, după externare va trebui să continuie tratamentul acasă, altfel va recidiva.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Multumesc pt raspuns dar problema este ca e violent si cind nu e beat atunci chiar e mai agresiv si politia nu poate duce la pshihiatrie numai daca avem bilet de trimitere de la medicul de familie iar pt asta avem nevoie de cardul de sanatate pe care numai tatal meu poate folosi ... deci problema ramane ...
Vi s-a răspuns: când tatăl dvs. este în criză alcoolică, atunci chemaţi Poliţia să-l interneze, atunci nu e nevoie de card sau trimitere de la medicul de familie, e o urgenţă.
Ordin de protectie. E rapid, chiar daca temporar, poate impune evacuarea sotului agresiv...
multumesc pt informatie ....eu am scris ce mi sa zis la politie (de la politie am fost trimis la medicul de familie care mi a yis ca fara card nu poate da bilet de trimetere),mentioney ca am sunat la 112 a venit politia dupa 3 ore si in fata lor facea scandal dar au zis ca numai amenda poate sa dea multumesc pt orice informatie

Alte discuții în legătură

Internare ContSters452501 ContSters452501 Daca o persoana are varsta de 22 ani,care este dreptul alteia,in special parinti, de a o interna intr un spital de neuropsihiatrie, pe motiv ca a fost pana la ... (vezi toată discuția)
Bolnav psihic doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu cum poate fi internata o ruda cu boala psihica dar cu discernamantul neafectat, care se opune internarii intr-un spital de boli nervoase. ... (vezi toată discuția)
Cum ajuti un bolnav de schizofrenie care se izoleaza si nu vrea sa fie ajutat? Vanessica89 Vanessica89 O matusa sufera de schizofrenie si refuza sa mai raspunda la usa si sa primeasca ajutor. Nu are venituri, fiica fiind singura care ii asigura traiul. Precizez ... (vezi toată discuția)