avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la Volan din martie 2015
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la Volan din martie 2015

Buna ziua.Cer si eu cateva sfaturi cum a putea iesi din aceasta chestie cu cea mai mica sentinta.anul trecut martie 2015 am fost oprit de un echipaj de politie la ora 24:00 pentru a sufla in etilotest.rezultatul a iesit de 0.50 in aerul expirat dupa care am fost dus la spital pentru prelevarea probelor.a trecut aproximativ 3 saptamani si au sosit rezultatele 0,95 in prima si 0.85 a2-a. la insistentele politistului am acceptat sa cer recalcularea la iml.au trecut aproximativ 3 luni pana au terminat recalcularea,alte 2-3 luni pana au trimis factura la valcea iar exact azi am fost sunat ca au venit rezultatele. respectiv 1,03 in sange la momentul opririi.am fost sunat de catre politist ca trebuie sa merg saptamana asta sa mai dau o declaratie si ca o sa fiu trimis in judecata.precizez faptul ca in tot acest timp nu am fost chemat de procuror ci doar de catre politistul care m-a orpit.el mi-a luat toate declaratiile.aveam si un martor cu mine in masina care a declarat odata cu mine toate cele intamplate si de ce am condus eu circa 200 metri pana la primul hotel deoarece nu se simtea bine si nu era in stare sa conduca.nu am facut absolut nici un accident am colaborat foarte bine chiar si rezultatele medicului din momentul prelevarii sangelui le-am vazut si erau buna adica eram constient si nu dadeam semne de ameteala.as vrea sa stiu ce as putea face ca sa ies cat mai bine din aceasta chestie deoarece am stat aproape un an deja si as dori o sentinta mai mica in acest caz...acest proces se va face la brezoi jud valcea din cate stiu
Căiţi-vă si solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, se poate dispune renuntarea, amanarea sau suspendarea executarii pedepsei (daca sunteti la prima abatere, de cele mai multe ori asta se dispune, un an cu suspendare si 2 ani termen de supraveghere)
La valoarea alcoolemiei pe care ai avut-o , deja ai deschis un dosar penal pe numele tau.Depinde cand va trimite respectivul politist dosarul la parchet.Dupa se poate sau nu se poate sa ajungi la procuror care va propune o pedeapsa si vei ajunge intr-un final in instanta.Sfatul meu e sa-ti angajezi un avocat.Azi am reusit sa-mi recuperez permisul dupa 1 an si 6 luni..fara sa-l anuleze..la o alcoolemie cu mult peste a ta.Ideea e sa reusesti in instanta sa iei amanarea aplicarii pedepsei( nu este o condamnare propiu-zisa astfel permisul nu-ti va fi anulat)
Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda. Sfatul meu este sa incheiati un acord de recunoastere a vinovatiei.
Multumesc mult pentru raspunsuri.Precizez de la inceput ca in toate declaratiile mele am recunoscut faptul ca am baut la volan.Deci recunosc in continuare acest lucru si nu as nega asta.Insa ce ma intereseaza cel mai mult este cum as putea redobandi permisul cel mai repede.Nu am antecedente nu am alte dosare nu am facut niciodata absolut nici o prostie nici macar o amenda, am colaborat foarte bine cu politistii chiar si declaratia acestuia a fost una buna.Vreau sa stiu ce pot face sa primesc cea mai mica pedeapsa adica orice inafara de anularea permisului deoarece a trecut deja 1 an si nu vreau sa mai stau inca 1 pana sa dau iara.
trandafir2 a scris:

Căiţi-vă si solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, se poate dispune renuntarea, amanarea sau suspendarea [...]

Doar sa sperati sa obtineti renuntarea sau amanarea aplicarii pedepsei. Nu depinde de dvs. ci de ce va aprecia judecatorul!

Alte discuții în legătură

Acord de recunoastere a vinovatiei dragogos dragogos Buna ziua!!! Am si eu o intrebare. Cum e cu \\"acordul de recunoastere a vinovatiei\\"??? Mentionez ca am fost depistat conducand sub influena alcoolului. 0.99 ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan Gabriela_C Gabriela_C Buna ziua, Va rog frumos ajutor in urmatoarea problema: barbat, 79 de ani, gasit cu alcoolemie in aerul expirat 0,53 la mie in momentul unui accident ce s-a ... (vezi toată discuția)
Acord de vinovatie permis conducere Cristiancsl Cristiancsl Buna ziua ! In data de 25.05.2014 , ( de ziua mea ) , am fost oprit de catre un agent de circulatie pe cheiul Dambovitei , moment in care mi sa pus aparatul ... (vezi toată discuția)