avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort dupa 17 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort dupa 17 ani

Buna ziua, as avea nevoie de niste informatii, mama si tatal meu au avut o casatorie de 7 ani (1992-1999) rezultand doi copii, eu si sora mea(suntem majori) in urma consumului de alcool si multe episoade de violenta fizica, mama s-a despartit de tata, mutandu-se la bunicii mei(parintii materni ai mamei). El intre timp, s-a recasatorit, rezultand alti doi copii. Mama a plecat in strainatate, sa munceasca pentru mine si pentru sora mea. Timp de 17 ani nu am avut nici un sprijin financiar de la el, anul asta m-a sunat cerandu-mi numarul de telefon al mamei pentru depunere divort respectiv acceptare divort. Am primit o instiintare de dosarul de divort astazi, dar la motive sunt total numai minciuni. As dori sa stiu, daca se poate sa ne obtinem drepturile pentru perioada in care am fost minori, si pentru toata suferinta provocata? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:15, 26 Februarie 2016
În primul rând, depuneți întâmpinare la cererea de chemare în judecată în care să arătați punctul dvs. de vedere asupra celor susținute.
Din păcate, nu puteți obține retroactiv pensia de întreținere, dar dacă nu a-ți împlinit 26 de ani și sunteți studenți, puteți solicita să plătească de acum încolo.
Puteți solicita daune morale pentru suferințele prin care a-ți trecut în timpul minorității, dar va fi mai greu de dovedit.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
ContSters277125, utilizator
Suntem studenti si am 24 de ani, sora mea are 22. Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
wrek, utilizator
Intampinarea trebuie depusa de mama dvs. sau prin reprezentant legal. Pensia de intretinere nu se poate solicita retroactiv, insa daca sunteti in continuarea studiilor si nu ati implinit varsta de 26 de ani, puteti formula pe cale separata, dupa pronuntarea divortului, o actiune pentru obligarea tatalui la plata unei pensii de intretinere catre dvs si sora dvs.
Multumesc pentru raspunsuri.
Eu sunt de parare ca puteti solicita pensia de intretinere chiar pe cale de ordonanta presedintiala dupa ce s-a deschis divortul.Pe dreptul comun poate sa fie mai complicat putin...dar se poate si asa cred eu...
Aveti dreptul la pensie pana la finalizarea studiilor daca sunteti studenti.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere pentru student VoicuAndreei VoicuAndreei Buna seara, Poate cineva sa ma ajute in urmatoarea problema? Suntem 2 frati cu varstele de 21 si 24 de ani,studenti in alt oras, tatal decedat, primim ... (vezi toată discuția)
Santem 2 surori-20 de ani si 19 ani dey-dey dey-dey Parintii sunt divortati,eu sunt studenta la o facultate de stat si la zi,iar sora mea e in clasa aXII-a. Mama ne intretine din toate punctele de vedere dar ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere doinytza doinytza Studenta, 20 ani, doresc sa obtin pensie de intretinere de la tatal meu biologic(divortat de mama de 4 ani). Ce sanse am, avand in vedere ca si lucrez(sunt ... (vezi toată discuția)