avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate solicitare demisie ''in alb'' la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate solicitare demisie ''in alb'' la angajare

Este normal sau mai degraba,legal, sa mi se ceara Demisia , fara data pusa pe hartia respectiva, inca de la angajare ? Pe motiv ca....,,Nu se stie ca va fi,sa nu avem probleme ? "
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 29 Februarie 2016
1. Asa ceva nu este prevazut in Codul muncii.

2. Nu semnati nimic si faceti o sesizare la ITM
Chiar daca ati dat o ”demisie in alb” si in cazul in care angajatorul se va folosi de ea, aceasta poate fi contracarata prin mijloacele de proba prevazuta de lege.

Demisia este manifestarea de vointa unilaterala a salariatului prin care doreste incetarea raportului de munca din initiativa sa .. legea nu prevede ca angajatorul sa va forteze sa va dati demisia .. in caz contrar, salariatul poate solicita instanţei anularea demisiei sale ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţământul său a fost viciat prin eroare, dol sau violenta.
Nu semnati asa ceva, este total nelegal!
Poate sa va ceara si declaratia de avere a dumneavoastra sau a reginei angliei, sunt la fel de bune ca si demisia in alb. Cat timp documentul nu e facut de dumneavoastra, semnat si datat atunci cand v-ati dat demisia nu e buna de nimic, decat pentru intimidare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate e o practica frecventa si se merge pe principiul : noi te dam afara cand dorim, si tu trebuie sa fii de acord. Si functioneaza, caci daca nu semenzi e posibil sa nu te mai angajeze. E o masura de siguranta a angajatorului. Aveti 2 variante: semnati sau va gasiti alt job. Important e sa va intelegeti cu sefii, si sa va faceti treaba, insa cu chestia asta ei au unda verde la posibile abuzuri (stat peste program in principal). Nu cred ca ITM va va ajuta cu ceva. Aici depinde de dv. Succes!

Alte discuții în legătură

Buna ziua - semnare contract de munca odata cu demisia in alb alexxa333 alexxa333 In data de 8.05.2014 am primit o oferta de munca pentru functia de manichiurista.Tot in aceiasi zinam semnat si contractul individual de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
"demisie in alb" usersl usersl In urma cu doua luni m-am angajat la un ABC care are un patron mai mult decat precaut. Mi-a spus sa semnez o cerere de demisie ,,pentru orice eventualitate\". ... (vezi toată discuția)
Demisie in alb la angajare silviu1958 silviu1958 La angajare, dupa semnarea contractului individual de munca, mi s-a solicitat semnarea demisiei in alb, pentru cazul in care nu ma mai prezint la lucru. Va rog ... (vezi toată discuția)