avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC - eliminare plafon 3400 ron
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC - eliminare plafon 3400 ron

Buna ziua,

momentan ma aflu in concediul de maternitate [126 zile] care se va termina pe data de 12.06.2016, urmand a intra in CCC de la acea data.

Daca eliminarea plafonului de 3400 de ron va intra in vigoare din 01.07.2016, voi beneficia de aceasta eliminare sau cum mi se va calcula indemnizatia?

Este posibil ca dupa terminarea concediului de maternitate, sa intre tatal in CCC pentru o luna, iar apoi sa renunte el si sa intru eu in CCC ?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 23 Iunie 2016
Art.15 alin.2 din Cosntitutia Romaniei prevede ca,legea nu are caracter retroactiv. Cu alte cuvinte, legea nu se poate aplica decât pentru situații viitoare, ce iau naștere ulterior intrării în vigoare a unei legi.

Este posibil ca dupa terminarea concediului de maternitate, sa intre tatal in CCC pentru o luna, iar apoi sa renunte el si sa intru eu in CCC ?


Da, este posibil ca primul sa intre tatalin CCC si apoi dvs.


Daca eliminarea plafonului de 3400 de ron va intra in vigoare din 01.07.2016, voi beneficia de aceasta eliminare sau cum mi se va calcula indemnizatia?


Indemnizatie lunara va fi de 85% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului
cred ca de fapt intrebarea este ce se intampla cu indemnizatiile plafonate incepand cu data de 01.07... vor creste sau raman plafonate?
Eu zic sa asteptati ca legea sa fie aprobata, promulgata si publicata in Monitorul Oficial si apoi sa vedem ce scrie in ea.
abc82 a scris:

... intrebarea este ce se intampla cu indemnizatiile plafonate incepand cu data de 01.07... vor creste sau raman plafonate?


Cred ca vor ramane la nivelul stabilit , intrucat Constitutia reglementeaza un principiu :neretroactivitatea legii civile la art.15.
Din ce am inteles eu de la un deputat din comisie se pare ca se aplica si celor ca la data de 1 iulie sunt in CCC.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil-schimbari adriana12_12 adriana12_12 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca noul proiect de lege privind indemnizatia crestere copil se aplica si pentru mamele in concediu dar cu optiunea fara ... (vezi toată discuția)
Modificari la indemnizatie crestere copil pazvanti pazvanti Buna ziua, Avand un copil de cateva luni urmaresc modificarea referitoare la indemnizatia de crestere acopilului. Mai exact, ceea ce este prezentat in acest ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil: mi se aplica si mie modificarile legii daca vor intra in vigoare? Flori1980 Flori1980 Buna seara. Vreau sa stiu daca pot beneficia de modificarile legii privind indemnizatia de cc, modificari care pot intra in vigoare de la 01.07.2016, avand in ... (vezi toată discuția)