avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare peste o Hotarare irevocabila data gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare peste o Hotarare irevocabila data gresit

Buna ziua as dori sa stiu cum pot intra in posesia terenului de 3 ari si cum pot face granituirea intre proprietati, daca mi s-a admis cadastrul si am intabularea facuta peste hotararea irevocabila a vecinului, hotarare in care terenul aflat in litigiu s-a identificat gresit in teren (instanta retinand ca noi revendicam teren din parcela cadastrala a vecinului).
Ca sa fiu mai explicit noua ne revine cadastral de la strabunicii nostii parcelele 183/ si 183/2 , iar vecinului ii revine 183/3 care e in vecinatatea pf 183/2.
In 1989 vecinul nefiind membru cooperator obtine o hotarare irevocabila prin care se face granituirea intre 183/2 si 183/3 pe un aliniament drept care taie din pf 183/2 a noastra 5 ari. Noi in 1989 aveam lot ajutator intrucat proprietar era CAP ul prin urmare nu ne-am putut apara.
Vecinul nu are titlu de proprietate intrucat nu a fost membru cooperator si la primarie are la registrul agricol 26 de are . el avand in posesie acum 36 de ari gradina.
Am deschis proces de revendicare a 50 de ari si granituire conform titlului de proprietate si am pierdut ca nefondat intrucat instanta a considerat gresit (zic gresit intrucat cadastru a validat acuma dupa terminarea procesului intabularea pe vechile amplasamente ) ca noi am revendica 5 ari din 183/3 si nu din 183/2 cum am cerut. Deci s-a facut o identificare gresita in teren. terenul de 5 ari se afla in continuare in posesia vecinului insa noi suntem tabulari.
1. Ce cai de atac mai avem sau cum intram in posesia terenului de 5 ari care e intabulat.Au trecut 2 ani de la pronuntarea hotararii irevocabile.
2 cheltuielile de judecata pe care le pretinde vecinu l(mostenitorii) dupa cati ani se prescriu, am uitat sa mentionez ca de 1 an vecinul a murit si au ramas surorile .
3 daca surorile deschid proces pe rectificare tabulara pe terenul de 5 ari care a constituit obiectul unui proces, ma pot ajuta sa arat ca sa identificat gresit terenul sau in acest proces se judeca daca hotararea irevocabila este incalcata de intabulare?
4 ce recomandati?

Alte discuții în legătură

Revedicare teren vasilix vasilix casa si gradina unde locuiesc sunt constituite cadastral din pf. 183/1 si 183/2. inainte de revolutie am avut lot ajutator. Vecinul nefiind colectivist avea ... (vezi toată discuția)
Granituire si revendicare vasilix vasilix Buna ziua . As dori parere avizata in ceea ce priveste situatia mea. Am un teren compus din curti cladiri si gradina pe care am dobandit titlul te ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara cu granituire sau rectificare cf ? mircea1979 mircea1979 buna ziua, sunt in prezent intr-o situatie delicata. In 2008 am inceput un proces de uzucapiune impotriva statului pentru un teren extravilan de 5400 mp. ... (vezi toată discuția)