Buna ziua as dori sa stiu cum pot intra in posesia terenului de 3 ari si cum pot face granituirea intre proprietati, daca mi s-a admis cadastrul si am intabularea facuta peste hotararea irevocabila a vecinului, hotarare in care terenul aflat in litigiu s-a identificat gresit in teren (instanta retinand ca noi revendicam teren din parcela cadastrala a vecinului).
Ca sa fiu mai explicit noua ne revine cadastral de la strabunicii nostii parcelele 183/ si 183/2 , iar vecinului ii revine 183/3 care e in vecinatatea pf 183/2.
In 1989 vecinul nefiind membru cooperator obtine o hotarare irevocabila prin care se face granituirea intre 183/2 si 183/3 pe un aliniament drept care taie din pf 183/2 a noastra 5 ari. Noi in 1989 aveam lot ajutator intrucat proprietar era CAP ul prin urmare nu ne-am putut apara.
Vecinul nu are titlu de proprietate intrucat nu a fost membru cooperator si la primarie are la registrul agricol 26 de are . el avand in posesie acum 36 de ari gradina.
Am deschis proces de revendicare a 50 de ari si granituire conform titlului de proprietate si am pierdut ca nefondat intrucat instanta a considerat gresit (zic gresit intrucat cadastru a validat acuma dupa terminarea procesului intabularea pe vechile amplasamente ) ca noi am revendica 5 ari din 183/3 si nu din 183/2 cum am cerut. Deci s-a facut o identificare gresita in teren. terenul de 5 ari se afla in continuare in posesia vecinului insa noi suntem tabulari.
1. Ce cai de atac mai avem sau cum intram in posesia terenului de 5 ari care e intabulat.Au trecut 2 ani de la pronuntarea hotararii irevocabile.
2 cheltuielile de judecata pe care le pretinde vecinu l(mostenitorii) dupa cati ani se prescriu, am uitat sa mentionez ca de 1 an vecinul a murit si au ramas surorile .
3 daca surorile deschid proces pe rectificare tabulara pe terenul de 5 ari care a constituit obiectul unui proces, ma pot ajuta sa arat ca sa identificat gresit terenul sau in acest proces se judeca daca hotararea irevocabila este incalcata de intabulare?
4 ce recomandati?
Revedicare teren
vasilix
casa si gradina unde locuiesc sunt constituite cadastral din pf. 183/1 si 183/2. inainte de revolutie am avut lot ajutator. Vecinul nefiind colectivist avea ... (vezi toată discuția)