avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trebuie sa platesc pensie alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trebuie sa platesc pensie alimentara?

Am o problema, sunt divortat si copilul este incredintat mamei dar de aproape 2 ani jumatate sta la mine deoarece mama lui a trebuit sa fuga din tara si mi l-a trimis cu o procura ca sa ma ocup de scoala si daca are probleme medicale sa le pot rezolva. Acum vrea sa ma dea in judecata ca tot timpul acesta nu i-am platit pensia alimentara. Are castig de cauza, trebuia sa platesc chiar daca baiatul este la mine??????
Cel mai recent răspuns: IvAndrei , utilizator 22:25, 13 Martie 2016
Va trebui sa probati faptul ca minorul a locuit la dvs si ca v-ati ocupat exclusiv de acoperirea cheltuielilor acestuia, mama copilului fiind in strainatate.
Este important si daca in acest interval mama a trimis bani pentru minor.
Pot sa probez ca copilul a stat la mine, ca este inscris aici la scoala, ca merge la psiholog din cauza ei, mama a trimis de cateva ori cate un milion, cu totul vreo 175 lire
Este vorba de a va executa silit si nu de a va da in judecata.
Conform hotararii trebuie sa platiti acesti bani.
Insa...consider eu ca nu ati fi obligat daca copilul a locuit la dvs...in ciuda hotararii judecatoresti...

Ar trebui sa deschideti proces ca sa se schimbe datele problemei.
Multumesc, m-am mai linistt ca era o suma frumusica pe care ea nu ar fi meritato mai bine folosesc bani respectivi pentru baiat
1. Deschideti de urgenta o actiune de schimbare a domiciliului/incredintarii copilului de la mama, catre dvoastra. Aveti mari sanse ca sa vi se atribuie copilul si mama sa fie cea supusa la intretinere. Luati un avocat.
2. Daca va vine vreo somatie de plata de la un executor judecatoresc sau vreo citatie la politie pe motiv de neplata pensie, reveniti aici imediat ptr sfaturi in consecinta sau sfatuiti-va cu avocatul de la 1).

Alte discuții în legătură

Incredintare minori la tata...este posibil in cazul meu? Efrem123 Efrem123 Buna ziua, Sunt tatal a 4 baieti de 5,6,7 si 8 ani. Am divortat de mama lor pe cale amiabila, imediat dupa nasterea ultimului baiat. Cum in Romania am ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copilului Miruna13 Miruna13 Buna ziua, sunt casatorita de 5 ani. Actualul meu sot are, din prima casatorie un baietel de 11 ani care in prezent locuieste cu mama lui. Din pacate, aceasta ... (vezi toată discuția)
Reincredintare copil catescu doru catescu doru Din mai 2010 am o hotarare de divort cu incredintare minor catre mama.Copilul acum in varsta de 10 ani si jumatate a locuit un an si jumatate cu mama sa in alt ... (vezi toată discuția)