avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am aflat ca autovehiculul cumparat de mine a fost ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am aflat ca autovehiculul cumparat de mine a fost declarat furat-lasata custodie

am cumparat un autovehicul marca straina adus din alta tara.anuntul l-am gasit pe un site de vanzari auto din romania.dupa ce am cumparat-o la un interval de 2 zile am fost la un birou de inmatriculari pt a pornii procedura de inmatriculare auto in romania unde am aflat ca imi lipseste un act din toate cele necesare pt inmatriculare ci anume cartea masinii.am incercat sa dau de persoana care mi-a vandut masina si surpriza( telefon inchis).am intrat la banuieli si m-am adresat politiei unde am verificat masina dupa seria acesteia si am aflat ca nu este data disparuta sau ceva probleme.am depus actele si am scos un rand de numere provizorii(numere rosii).dupa aproximativ 2 saptamani am pus o scrisoare la politie unde ceream sa se verifice masina respectiva intrucat nu am toate actele si persoana de la care am cumparat masina nu este de gasit.dupa aproximativ 30 zile mi s-a adus la cunsotinta ca masina este data pe interpol ca fiind furata de circa 6 luni mentionez ca cu o luna in urma cand am verificat-o(tot la furturi auto) a dat rezultat negativ(adica nu este cu probleme).am fost chemat la politie am dat declaratie modul cum am cumparat masina si astfel mi-a fost lasata in custodie pana la terminarea anchetei.ce sanse am sa raman cu masina (tinand cont de codul civil 1910 am fost de buna credinta ,am cumparat masina de pe un site de vanzari auto)...mentionez ca mi-au expirat numerele provizorii si nici ca sa o inscriu nu pot pt ca nu am toate actele...iar persoana de la care am cumparat masina s-a pretins ca un intermediar iar in actele masinii era trecuta alta persoana care spune politia ca poate sa nici nu stie de situatia asta.astept raspuns cum pot sa ma lup sa raman cu masina deoarece nu am cum sa gasesc persoana de la care am cumparat masina(mentionez ca am si 2 martori care au fost prezenti la cumpararea masinii),iar proprietarul strain de drept al masinii poate sa isi revendice masina,da si in ce sens?
Cel mai recent răspuns: marian10 , utilizator 18:00, 11 August 2009
In mod firesc daca vinzarea a fost facuta de o persoana care nu era proprietar aceasta operatie este nula. iIn situatia de fata este evident ca dv. ati fost de buna credinta cind ati cumparat autoturismul, insa porpruietarul are la dispotiei trei ani sa o revendice din momemntul deposedarii
Persoana de la care ati cumparat masina...,daca aceasta exista in realitate,trebuie gasita.
Saca masina este furata ,dvs. nu prea aveti sanse sa deveniti proprietar,ci doar pagubit.Mai mult decit atit, nu va veti putea folosi de bun pina la clarificarea situatiei.
Daca ati fost cumparator de buna credinta ,cum sustineti, sunteti indreptatit sa formulati plingere pentru inselaciune,inpotriva celui care va vindut bunul,in sarcina organelor revenind obligatia de a identifica persoana si a face cercetari.
Sar putea sa aveti surprize...:)
masia a afost inchiriata de la o firma de inchirieri auto si vanduta in romania.ar trebui sa raspunda si proprietaru de drept pe baza caror acte a inchiriat-o.normal hotul ar trebui prins si tras la raspundere pt ca eu si proprietaru de drept suntem pagubitii.in situatia asta ma ajuta codul civil? ART. 1910 Dacã posesorul actual al lucrului furat sau pierdut l-a cumpãrat la bâlci sau la târg, sau la o vindere publicã, sau de la un negutãtor care vinde asemenea lucruri, proprietarul originar nu poate sã ia lucrul înapoi decât întorcând posesorului pretul ce l-a costat .(eu l-am cumparat de pe un site de vanzari auto second hand)astept raspunsul dumneavoastra.multumesc anticipat.
Corect.Dvs. ,ati fost cumparator de buna credinta.Faptul ca ati dat bani pe un lucru inainte de a verifica daca acesta este fara probleme si cu acte in regula,este o alta problema...
Pe internet se vinde si se cumpara orice, mai mult sau mai putin legal...
Nu sunt de acord cu obtiunea dvs. Adica eu proprietarul de drept,reclam furtul masini mele,dvs. o cumparati de la cel care a furato,fara sa stiti ca bunul provine din furt,iar eu ca sa-mi recoper masina trebuie sa va platesc dvs.:-/.
Am inteles bine,nu. La asta face referire art.1910 c.civil.
Cred ca trebuie sa va indreptati atentia spre cel care va pacalit.:)
Tinand cont de faptul ca masina nu avea toate actele s-ar putea ca buna credinta sa fie problematica...

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina furata ! liv.savu liv.savu Buna seara ! Ma confrunt cu o problema foarte delicata si am nevoie de niste sfaturi de la persoane specializate . Am cumparat o masina , care in urma ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun gajat -fapta ascunsa de vanzator adonis33 adonis33 in urma cu 3 ani am cumparat cu factura de la o S.C si plata in rate o rulota comerciala ce a fost postata la vanzare pe un site specializat auto. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Masina furata din italia cumparata in romania. ciprian mircea ciprian mircea Buna ziua! Am cumparat in urma cu un an o masina inmatriculata in italia. Aceasta s-a dovedit a fi furata din italia in anul 2006. S-a deschis dosar ... (vezi toată discuția)