avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in strainatate-firme serioase sau...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in strainatate-firme serioase sau...

Buna ziua
Ca multi altii, sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate,fapt pt care am apelat la ofirma de recrutare personal. Am urmat pasii ce mi-au fost ceruti, pana intr-un punct-si aici va citez din ultimul mail primit:

''Echipa noastra a reusit in decursul acestei zile sa va gaseasca un loc de munca in Marea Britanie la compania:

CONSTRUCTION 21 LIMITED, numar de inregistrare: 05684188
cu sediul in: 43 MORNINGTON ROAD, CHINGFORD, LONDRA, E4 7DT , MAREA BRITANIE

Cu functia: Muncitor necalificat in constructii,
Activitate: Vopsitor/Amenajari Interioare

Activitatea de munca trebuie sa inceapa la 1 septembrie 2009

Aveti atasat de acest email contractul colectiv de munca intocmit de echipa noastra sub monitorizarea angajatorului si a autoritatior britanice.
Din acest moment puteti trece la ultimele etape ale angajarii dumneavoastra.

1. Acceptul dumneavoastra si semnarea contractului
2. Depunerea garantiei in numele dumneavoastra

Aceste doua etape se vor realiza in maxim 5 zile incepand de astazi 05.08.2009.

1. Acceptul dumneavoastra si semnarea contractului - va rugam sa cititi contractul colectiv de munca cu atentie, sa-l imprimati pe hartie tip A4, sa-l semnati la sfarsitul acestuia in dreptul sectiunii Angajat. Dupa ce va dati acordul ca acceptati termenii si conditiile, va rugam sa scanati acest contract si sa ni-l trimiteti la adresa noastra de email locuridemuncauk@inbox.com sau prin fax la (+44) 087 1504 2892.

2. Impreuna cu contractul v-a trebui sa ne trimiteti si dovada depozitului a 550 GBP (lire sterline) pe numele dumneavoastra, suma din care o sa urmati sa va intretineti in Marea Britanie pana la primirea primului salariu. Acest deposit trebuie facut prin MoneyGram ( pentru mai multe detalii despre acest serviciu vizitati www.moneygram.com ). Pentru a gasi cel mai apropiat oficiu MoneyGram in localitatea dumneavoastra va rugam sa accesati
[ link extern ]

Tranzactia nu v-a trebui facuta de dumneavoastra, ci de un prieten sau un membru al familiei pe numele dumneavoastra CIUDIN CONSTANTIN, Oras: Londra, Tara: Marea Britanie. Deci tot ce trebuie facut este ca un prieten sau un membru al familiei sa se duca la oficiul MoneyGram si sa depuna in numele dumneavoastra suma de 550 GBP(lire sterline). Dumneavoastra nu trebuie sa fiti prezent la aceasta tranzactie. Aceasta suma de bani o puteti ridica doar dumneavoastra cu actul de identitate in momentul in care ajungeti in Marea Britanie pe data de 30.08.2009.
Dupa ce s-a efectuat transferul banilor, si impreuna cu contractul, va rugam sa ne trimiteti copia foii de transfer de la MoneyGram, noi urmand sa verificam online autenticitatea acesteia.

Dupa ce informatiile sunt verificate, noi vom rezerva si plati biletul de avion pe numele dumneavoastra iar noi va vom furniza informatiile zborului - codul biletului, data si ora zborului, aeroportul, etc.

Asteptam emailul dumneavoastra si va felicitam.

Echipa UK JOBS
UK JOBS DIRECT LIMITED
20 ASH HOUSE, HEATHER WALK, LONDON, W10 4RL, United Kingdom
Telefon: (+44) 020 3239 1947
Fax: (+44) 087 1504 2892
Email: locuridemuncauk@inbox.com
Web: [ link extern ]

Sfatul dvs, ca specialisti, sa trimit acei bani sau nu?
Va multumesc!
Cine nu risca nu castiga.
Este greu sa va dam un sfat in aceasta problema.
A-ti incercat sa verficati daca exista in Marea Britanie firma la care ar urma sa fiti angajat ?
Ce informatii aveti despre firma de recrutare ?
Va multumesc pt raspuns!
Firmele exista in Londra, din 2005, respectiv 2008 si par in regula(parerea mea :)
Firmei de recrutare i-am cerut multe amanunte, cum si ca mi se pare riscant faptul ca sa trimit banii si eu sa nu fiu acolo...''inteligenta'' romanilor fiind mult prea avansata in ce privesc fraudele...drept raspuns am primit urmatorul mail:
''Nu este posibil asa ceva avand in vedere sistemele de securitate din Marea Britanie. Cum credeti ca cineva se poate duce intr-o banca cu o copie fotografiata de carte de identitate, care nici nu seamana cu dumneavoastra, sa ridice acesti bani.
Autoritatile britanice nu accepta sa elibereze un permis de munca pentru cetateni din afara Marii Britanii, daca nu au dovada ca detineti aici o suma de bani din care sa va intretineti pana primiti salariul angajatorului. Pana acum un an se cerea extras de cont bancar, dar in urma multor cazuri in care au fost implicati cetateni romani s-a renuntat la aceasta metoda, acestia falsificand extrasele de cont.
Aceasta metoda a fost aprobata de autoritatile britanice, iar daca doriti sa obtineti acest loc de munca, va rugam sa le acceptati.''
Ce pot sa mai zic?
Mie imi miroase a frauda, insa dumneavoastra decideti ....
"Tranzactia nu v-a trebui facuta de dumneavoastra, ci de un prieten sau un membru al familiei pe numele dumneavoastra CIUDIN CONSTANTIN, Oras: Londra, Tara: Marea Britanie. Deci tot ce trebuie facut este ca un prieten sau un membru al familiei sa se duca la oficiul MoneyGram si sa depuna in numele dumneavoastra suma de 550 GBP(lire sterline). Dumneavoastra nu trebuie sa fiti prezent la aceasta tranzactie. Aceasta suma de bani o puteti ridica doar dumneavoastra cu actul de identitate in momentul in care ajungeti in Marea Britanie pe data de 30.08.2009."
ok, sa zicem ca inchidem ochii la unele amanunte, ce ma intereseaza mai mult e, daca poate altcineva sa ridice banii de acolo cu acte false, eventual...
Va multumesc
iuliancico a scris:

ok, sa zicem ca inchidem ochii la unele amanunte, ce ma intereseaza mai mult e, daca poate altcineva sa ridice banii de acolo cu acte false, eventual...
Va multumesc


Exista si aceasta posibilitate ca o alta persoana cu acte false sa ridice banii.

Alte discuții în legătură

Lamurire CristiFec CristiFec Buna seara. Sunt Cristian Fecioru,din Botosani.In urma unui anunt de pe OLX,am fost admis pe un post de sofer livrare papetarie.Conditii si salar ... (vezi toată discuția)
E factura - pfa in romania, servicii în afara ue Radiana2024 Radiana2024 Bună seara. Este obligatorie înscrierea la E Factura în cazul meu? Situatie: am un PFA înființat în August 2023. Lucrez de acasă, din România, pentru o ... (vezi toată discuția)
Verificare firma recrutare din anglia Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, am primit o propunere de colaborare de la o firma din Anglia care recruteaza personal din Romania ptr activitate in Anglia. Va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)