avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divortat co-proprietar credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divortat co-proprietar credit

Sunt divortat co-proprietar a unui apartament de 78 mp cumparat in timpul casatoriei si achitat integral.
Am incercat sa fac un credit pentru cumpararea unui alt apartament prin intermediul programului PRIMA CASA.
Raspunsul bancii a fost ca pot accesa la un credit de 35 mii euro penru reintregirea proprietatii dar nu pot avea 70.000 euro sa cumpar un altul pt ca deja sunt proprietar la o alta casa.
Dilema : ori sunt co-proprietar ori sunt proprietar, nu detin 50 mp dintr-un intreg asa cum scrie la lege.?!!!
In practica fie eu fie fosta sotie suntem obligati sa cumparam partea celuilalt si sa stam intr-o casa in care dpdv afectiv nu vrea nimeni sa mai stea, eventual pe termen indelungat, pina la rambursarea imprumutului fara a o putea vinde intre timp.
Stiu ca apartamentul se poate si vinde fie voluntar de ambele parti sau partaj cu pierderi finaciare enorme (este deja la vinzare apartamentul).
Rog frumos un raspuns la intrebarea initiala-dilema
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament morosanucarmen morosanucarmen Doresc sa cumpar un apartament care costa 68 mii Euro,este in constructie, cu termen de finalizare 30 iunie 2009. La agentia imobiliare care face ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! doresc sa cumpăr o casa pe care proprietarul dorește ... FlorinaVasilica FlorinaVasilica Bună ziua! Am in plan sa cumpăr o casa pe care proprietarul dorește 90.000 de euro. Doresc sa accesez un credit imobiliar, dar maximul pe care-l pot primi ... (vezi toată discuția)
Cedare/vindere credit imobiliar, posibilitate recuperare din banii investiti la inceput oanadragoi oanadragoi Buna ziua. Eu cu logodnicul meu am facut un credit \"Casa Mea\" printr un program BCR. Am dat avans la inceput 20000 euro iar creditul luat este de 27200 euro ... (vezi toată discuția)