avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conducere cu dovada inlocuitoare a permisului de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conducere cu dovada inlocuitoare a permisului de conducere expirata

am si eu o problema mai delicata. in aprilie am avut un accident din care a rezultat ranirea usoara a unei doamne si permisul de conducere a fost retinut pana la definitivarea dosarului. am primit o dovada inlocuitoare a permisului care , din lipsa de timp, a expirat si acceasta. mentionez ca sunt angajat ca sofer profesionist (tir) iar daca nu plecam cu camionul riscam sa raman si fara serviciu. acum am fost oprit si verificat, conducand autocamionul, de un agent dar dovada inlocuitoare este expirata. spu
neti-mi va rog ce se poate intampla din moment ce dovada este expirata.
va multumesc si astept raspunsuri de la voi
Cel mai recent răspuns: Alin anton , utilizator 11:15, 1 Februarie 2018
cel mai isgur vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul avand dreptul de a conduce suspendat.
dar permisul nu este suspendat. este retinut in vederea solutionarii dosarului cu accidentul din aprilie...
Aveati obligatia la din 30 in 30 de zile sa vizati acea dovada ca sa puteti circula in continuare .
Politistul trebuia sa intocmeasca un proces verbal cand ati fost prins conducand cu dovada expirata . Nu v-a dat un exemplar?
B-)
nu pt ca am zis ca nu o am la mine. a verificat dansul telefonic dar nu se poate verifica daca acceasta este valabila, sau se poate? nu se putea verifica pt ca am fost oprit vineri seara. va rog spuneti-mi ce se poate intampla si ce solutii de rezolvare sunt. stiam ca trebuie sa merg sa o prelungesc dar din lipsa timpului nu am facut acest lucru. noi lucram departe de casa si mergem acasa numai sambata seara iar lunea dimineata plecam iarasi. in concluzie ce se poate intampla? va multumesc
Incercati sa va cautati avocat.
Aveati obligatia de a cere prelungirea dovezii.
Poate ca nu mai primeati o noua prelungire.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Dovada inlocuitoare a permisului expirata VWW VWW Buna seara.Va rog sa ma lamuriti si pe mine in leg cu urmatoarea problema.Mai exact care sunt contraventiile legale in cazul in care esti depistat de organele ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Cat timp se retine permisul de circulatie? dragosql dragosql Am fost oprit de catre un filtru de politie, conducand un autovehicul INMATRICULAT in spania, le-am prezentat actele masinii, agentul de politie constatand ca ... (vezi toată discuția)