avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare fara suspendare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare fara suspendare

Buna ziua
va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: firma noastra detaseaza muncitori la alta firma pt.executare lucrari ,dar salariul, contributiile raman in sarcina noastra.Inclusiv declaratia 112.Daca operez in Revisal detasarea, imi apare contract suspendat prin detasare. Intrebarea mea este daca este legal sa depun decl.112 si sa platesc contributiile daca cim apare suspendat la firma mea?
De exemplu daca cineva cere CFP, nu mai pot sa il operez in Revisal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 21 Aprilie 2023
Suspendarea c.i.m. pentru detasare nu este obligatorie, potrivit Codului Muncii.

Art. 52 C.mun.
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
....
d) pe durata detasarii;
....

Este inca o eroare a programului REVISAL.

Doua suspendari in aceeasi perioada nu se pot opera in REVISAL.
Daca nu operez detasarea cred ca o sa primesc sanctiune, daca operez imi apare contract suspendat automat....iar daca eu platesc contributiile si salariul, inseamna ca CIM nu este suspendat....
Nu stiu cum sa procedez!
In situatia dvs, m-as prevala de prevederile art.49 C.mun., si anume:
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
Multumesc mult!
Pe multe situri, inclusiv pe avocatnet este un articol despre detasare in care se specifica termenul de transmitere a revisalului in 19 zile , pe altele este specificta ca se transmite anterior inceperii detasarii!!!!!!
Oare se poate cumva opera in revisal ca o modificare a cim si atunci termenul este de 19 zile lucratoare?Exista vreo clarificare itm in acest sens???
Detasarea se transmite anterior inceperii detasarii.

Cine a postat acel mesaj cu transmiterea detasarii cred ca este intr-o eroare fata de prevederile HG 500/2011.

Alte discuții în legătură

Transmitere prelungire detasare in revisal Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cum se opereaza in Revisal prelungirea detasarii unui salariat?A fost detasat la o soc.1 an,s-a luat acordul salariatului pentru prelungire cu inca 6 ... (vezi toată discuția)
Detasare angajat DiaD DiaD Daca pentru o perioada de 6 luni detasez un angajat in alta localitate, alt judet, cum trebuie sa procedez cu transmiterea revisal-ului? La ITM-ul din ... (vezi toată discuția)
Detasare iulia_crms iulia_crms Art. 52, alin. (1), lit. d din Codul Muncii prevede ca contractul individual de muncă [b]poate[/b] fi suspendat din iniţiativa angajatorului pe durata ... (vezi toată discuția)