Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatia de plata

Este posibil ca in cazul chemarii in instanta a unui debitor prin somatie de plata sa se ceara judecarea cazului fara citarea partilor? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: simonatohanean , utilizator 17:43, 13 August 2009
Dumneavoastra puteti sa cereti orice doriti , asta nu inseamna ca judecatorul trebuie sa tina seama de ceea ce solicitati in somatie!
B-)
Corect. Dar e posibila judecarea somatiei fara citarea partilor? I s-a admis cuiva o astfel de cerere?
Eu nu am auzit sa fie admis cuiva asa ceva, adica judecarea somatie de plata fara citarea partilor. Chiar este interesant sa aflam....
Aflandu-ma intr-o disutie cu un consilier juridic, dumnealui a facut o astfel de afirmatie si mi s-a parut oarecum greu de crezut. De aceea vreau sa stiu si parerea dumneavoatra, din expeienta acumulata......
nu este posibil....a fost posibil o perioada dupa aparitia OG 5/2001, articolul care permitea s-a abrogat intre timp.....am impresia din cauza unei exceptii de neconstitutionalitate....

Alte discuții în legătură

Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Conciliere dubioasa flaviana flaviana Am stabilit intr-o conciliere cu debitoarea ca sunt de acord sa-mi plateasca debitul in 15 zile de la executarea hotararii care se va pronunta intr-un alt ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata Carela Carela Exista posibilitatea demararii procedurii somatiei de plata prin executor judecatoresc? (vezi toată discuția)