avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construirea unui imobil in spatele casei mele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construirea unui imobil in spatele casei mele

Buna ziua! Sunt proprietarul unui imobil din sectorul 2 al Capitalei. In spatele casei mele noul proprietar al terenului doreste sa isi construiasca o casa, dorind alipire de calcane. Eu nu pot fi de acord cu acest lucru deoarece casa mea nu este chiar atat de solida, avand in vedere ca dansii se vor inalta cu aproximativ 2,10 m mai mult decat mine. Noul proprietar sustine ca de la primarie nu ii permite nici o alta pozitionare a imobilului pe terenul respectiv. Vreau sa va intreb daca este posibil, ca de la primarie sa le impuna pozitionarea imobilului pe teren, respectiv alipirea de calcane si nici macar o alta pozitionare in teren sau departarea de casa mea cu cei 60 cm legali (mentionez ca imobilul meu este situat pe hotarul terenului meu). Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:57, 10 Aprilie 2016
Sa va arate certificatul de urbanism ca sa vedeti ce pozitionari sunt acceptate. Totusi, daca imobilul dv. e pe hotar, sunt sanse mari ca certificatul lui sa spuna ca e necesara alipirea la calcan.
Buna ziua! Daca totusi nu sunt de acord cu alipirea si nu li se aproba alta pozitionare, m-au amenintat ca ma da in judecata precum ca au cheltuit niste bani . Mentionez inca o data ca nu i-am dat nici o declaratie scrisa notariala. Intrebarea mea este daca este posibil in aceasta situatie sa ma dea in judecata. Multumesc anticipat si astept un raspuns de la dumneavoastra.
E posibil orice, nu avem cum ghici gandurile proprietarului din spate... nu stim ce sanse reale are, daca incercati sa aveti discutii cu el etc.
Dar oare de ce dumneavoastra ati avut dreptul sa construiti pe hotar iar el nu il are? Daca in procesul de construire va degradeaza casa il puteti chema in proces dar altfel ii ingraditi un drept de care dumneavoastra ati beneficiat. Conteaza mult ce fundatie aveti dumneavoastra, ce fundatie va avea el, ce tip de sol este (daca e tare sau moale) si ca nu cumva sa vina ploile imediat ce sapa fundatia.
Mai ganditi-va si raspundeti-va la intrebarea pusa de @ GermanAlex.
Vreti solutii?
1.- Cumparati de la vecin acei " 60 cm legali " si mutati hotarul, exinzandu-va.
2.- Daca nici asa nu va intelegeti, spargeti zidul casei dvs. si mutati-l la 60cm de hotar.

Alte discuții în legătură

Autorizatie ilegala alicexxv alicexxv Problema mea este urmatoarea: in spatele casei mele care este pe hotar si are un singur nivel se construieste un bloc pe calcan care nu respecta normele ... (vezi toată discuția)
O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Construirea unui imobil pe terenul din spatele casei mele. Ionita2205 Ionita2205 Buna ziua! Sunt proprietarul unui imobil din sectorul 2 al Capitalei. In spatele casei mele noul proprietar al terenului doreste sa isi construiasca o casa, ... (vezi toată discuția)