avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fuga de la locul accidentului, sau nu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fuga de la locul accidentului, sau nu

Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc biciclistul la spital pentru ca parea in stare de soc. Dupa cateva minute m-a rugat sa o duc acasa (am si martor care poate declara asta). Am dus-o acasa dupa care am plecat si eu acasa. Dupa ceva timp a venit impreuna cu niste cunostinte ale ei la mine acasa sa imi ceara niste bani si eu am refuzat pentru ca am considerat ca nu exista victime. Dupa cateva ore am sunat la 112 sa anunt accidentul pentru ca m-am gandit ca o sa mearga ea la spital. Am mers la politia rutiera unde am fost testat cu etilotestul (cam la 5 ore dupa accident.). Intre timp ea a ajuns deja la spital si a dat declaratie. Ziua urmatoare am mers la locul accidentului sa facem un fel de reconstituire. Acolo eu am declarat ce am scris si aici. Ea a declarat in procesul verbal ca o masina cu alt numar (pe care eu nu il cunosc) a lovit-o dar a spus ca eu sunt soferul implicat in accident. Am primit dovada fara drept de circulatie si m-am inteles cu victima ca sa declare in procesul verbal ca nu doreste sa depuna plangere. Puteam sa obtin mai mult? De exemplu sa obtin o dovada cu drept de circulatie? Tinand cont de faptul ca accidentul a fost declarat cu alta masina (deci ea a declarat alt accident) pot sa fac contestatie la procesul verbal si sa spun ca de fapt eu am declarat primul accidentul? Ce am castigat ca m-am inteles cu victima si ea a declarat ca nu vrea sa depuna plangere?
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Dumitru , utilizator 20:23, 23 Mai 2018
Daca tot nu v-ati inteles amiabil,care este motivul pentru care ati acceptat de comun acord comunicarea de date nereale
Exista posibilitatea ca proprietarul vehiculului consemnat ca participant la evenimentul rutier sa probeze ca la data si ora consemnata in PV se afla in alta localitate-situatie in care riscati sa fiti acuzat de savarsirea de fapte sub incidenta penala
Avand in vedere ca evenimentul rutier s-a soldat cu victima,iar dv nu ati anuntat autoritatea competenta sa cerceteze si ati inteles sa parasiti locul evenimentului,se considera fuga de la locul accidentului
Faptul ca nu ati anuntat autoritatea competenta de producerea evenimentului este in dafavoarea dv
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
ynocentta, utilizator
dar mai este vreo posibilitate sa primesc dovada cu drept de circulatie? sau nu? Daca gasesc un martor care spune ca a auzit biciclistul ca vrea sa il duc acasa ar schimba situatia?
Legea trebuie respectata
In cazul evenimentelor cu victima,dispozitia in vigoare prevede anuntarea imerdiata a autoritatilor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba de un santaj.
Faptul ca "victima" a venit mai intai la dvs. sa va ceara bani si, fiind refuzata, s-a dus la spital denota faptul ca de fapt nu este vorba de o vatamare corporala. Pentru a proba o vatamare corporala nu este suficienta o prezentare la spital, ci este nevoie de un certificat medico-legal emis de un medic legist in care sa se specifice numarul de zile de ingrijire medicale sunt necesare pentru refacerea persoanei. Se considera vatamare corporala daca numarul zilelor de ingrijire medicala acordate de medicul legist depaseste 90.
Solicitati organului de cercetare sa identifice proprietarul autoturismului care, dupa declaratia biciclistei, a accidenta-o, sa fie audiat acesta si sa raspunda daca a fost implicat intr-un accident cu victima, daca victima a fost chiar biciclista, daca va cunoaste, daca v-a imprumutat autoturismul. Raspunzand la aceste intrebari se demonstreaza ca biciclista a mintit si poate fi invinuita de fals in declaratii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa se retina infractiunea de părăsirea locului accidentului nu este necesar ca victima sa aiba peste 90 de zile de ingrijiri medicale cum opineaza dl.expert, este suficienta ranirea.
Soferul are obligatia sa anunte producerea accidentului la numărul unic de urgenţă 112 şi să aştepte sosirea echipajului de poliţie.
In cazul acestei infractiuni nu se elibereaza dovada cu drept de circulatie.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Parasirea locului accidentului costinandrei costinandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie intr-un dosar de urmarire penala cu scopul de a afla parerea dvs. privind existenta infractiunii de ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului producerii accidentului! DragusanuAl96 DragusanuAl96 Buna ziua, am fost implicat intr-un accident in care in timp ce efectuam manevra de depasire a unei carute in panta, un biciclist a venit cu viteza si a intrat ... (vezi toată discuția)
Acrosare pieton dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua,sambata am acrosat o persoana pe strada,am lovit-o cu oglinda din dreapta intr-o curba. Pe contrasens venea o alta masina care nu a oprit la stop si ... (vezi toată discuția)