avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare corespondenta online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare corespondenta online

Buna ziua,
Fosta mea prietena a reusit sa intre fara consimtamantul meu si fara sa stiu in apartamentul in care locuiesc.
Mi-a citit toata corespondenta din mesageria facebook, a copiat-o pe stick, a facut print screenuri si acum ma ameninta ca trimite totul la mine la munca (sefului, colegilor, etc).
In eventualitatea in care o va face, care este modalitatea legala in care o pot trimite in judecata pentru ca din cate stiu asta se pedepseste penal si cum pot cere daune financiare in cazul in care imi pierd jobul?
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 17:55, 9 Aprilie 2016
Puteti formula plangere prealabila ptr.infractiunea de violare de domicilu prevazuta si pedepsita de art.224 NCP precum si ptr.infractiunea de violare a vietii private prevazuta si pedepsita de art. 226 NCP.
Violarea corespondentei este una....ce nu inteleg este de ce sa va pierdeti locul de munca?...daca corespondenta poate duce la pierderea locului de munca poate intrati si dvs sub incidenta legii...in alta ordine de idei,daca a intrat de pe calculatorul dvs nu aveti cum sa demonstrati ca a violat corespondenta...cel mult puteti sa o acuzati de santaj....cu respect..
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2016
zatara76, utilizator
in mesajele de pe facebook discutam cu alti baieti despre femeile de la mine din firma in care lucrez, barfa explicita, "ca intre barbati" si nu cred ca ar da bine ca o astfel de "poveste de messsenger" sa fie vazuta de tot departamentul in care lucrez. Ceea ce ar duce 50+1% la concedierea mea....

Singurele metode prin care pot demonstra ca a intrat ar fi "amprentele" ei din locuinta si faptul ca istoricul browserelor de internet arata accesarea tuturor casutelor de mesaje la ora la care eu eram la munca (si am alibi, evident).

In plus, telefonic mi-a marturisit ca da, a intrat si ca da, "ca sa ma pedepseasca" pentru ca am fost un partener rau si ca am mintit-o se va razbuna pe mine in felul asta. Trimitand tuturor femeilor din firma si directorului general conversatiile respective.

Multumesc pentru raspuns domnule danpopescu insa plangerea mea nu trebuie sa aiba o baza "doveditoare"? sau de la plangere in sus incepe ancheta? pentru ca ar trebui sa se ia amprente din casa, si mai presus de toate, ar trebui ca persoana indreptatita sa ceara desecretizarea conversatiilor telefonice in care ea imi spune cum a facut copii dupa cheile mele, cum a intrat la mine in casa si cum mi-a citit corespondenta si mi-a rascolit calculatorul bagandu-si nasul peste tot.
Dacă fosta prietenă va pune în aplicare amenințarea, acele convorbiri private ajungând la cei despre care vorbiți în acele mesaje, acest lucru ar confirma cele afirmate de dvs. într-o eventuală plângere. Cel mai bun lucru ar fi să-i redați fostei prietene textele din legea penală care incriminează faptele pe care le-a comis și intenționează să le comită în viitor, și astfel poate se gândește mai bine înainte să facă așa ceva. Desigur că amprentele lăsate de ea pot dovedi că a fost în casa dvs., însă nu și când a fost, putând data de pe vremea când erați împreună...zic. Încercați să o speriați cu textele de lege și s-ar putea să se potolească. Cât despre intenția dumneaei de răzbunare, amintiți-i că răzbunarea se poate să fie împotriva propriei persoane.Ceea ce a făcut până în prezent este grav și condamnabil, însă, dacă acele mesaje vor ajunge la acele persoane va fi mult mai neplăcut, iar dvs. acest lucru trebuie să-l contracarați, întrucât vă va pericilita locul de muncă și vă va distruge anumite relații, presupun, destul de importante pentru dvs.
Paradoxul e ca pana nu trimite mai departe conversatiile nu prea aveti ce sa ii faceti! A intrat in casa dvs, dar banuiesc ca are o cheie. Pe care dvs i-ati dat-o. si nici nu puteti sa dovediti momentul in care a intrat. Avand o relatie e normal ca amprentele ei sa fie peste tot prin casa. La fel si conversatiile.... Daca nu a spart parolele, nu aveti ce sa dovediti.. In fine, mai bine discutati cu ea, si poate reusiti sa o convingeti sa nu trimita nicaieri conversatiile alea. Ca daca o face va fi rau si pentru ea, si pentru dvs

Alte discuții în legătură

Hărțuire pe facebook Nicoyoyo Nicoyoyo Sunt hărțuită de 4 luni de zile pe Facebook,își face numai conturi false,mă amenință,mă jignește și lase mesaje și la prieteni,ce pot face, pentru ... (vezi toată discuția)
Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)
Fostul concubin nu accepta sa iasa din proprietatea mea mairyloy mairyloy Buna ziua...am avut o relatie de aproape 4 ani de zile cu un cetatean grec cu care am locuit impreuna in propietatea mea. Ne-am despartit de aproape 3 luni si ... (vezi toată discuția)