avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca e corect :sotia lucreaza cu contract de munca la o firma si astazi i sa adus la cunostinta ca e in preaviz incepind cu data de 4 -04-2016.Deci au trecut-o in preaviz fara sa stie si au anuntat-o in scris dupa 14 zile adica astazi pe data de 18-04-2016 . Cum trebuia sa se procedeze corect ?Ce am putea face in cazul de fata? Mentionez ca nu a avut abateri disciplinare sau de alta natura ,din cite am inteles i s-a sugerat sa intre in somaj ca avind virsta de 55 de ani ar putea iesi la pensie dupa spusele lor peste un an de zile.Va multumesc pentru intelegere si astept o lamurire de la Dv.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 19 Aprilie 2016
Nu este corect ... preavizul incepe sa curga din a doua zi de la dat aducerii la cunostinta, chiar daca legea nu prevede clar o astfel de procedura.

In cazul de fata , nu puteti decat sa contestati decizia de concediere ... aducerea la cunostinta s-a facut scris sau verbal ?

astazi 18-04-2016 i s-a adus la cunostinta scris.
deci legal preavizul ar fi trebuit sa inceapa de miine 19-04-2016 ?
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
vasileU, utilizator
Intr-adevar, de maine .... sotia a pus data pe instiintare cand a primit-o?
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
nu, nu a semnat ca a luat la cunostinta.ce este de facut in situata asta?
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
vasileU, utilizator

Alte discuții în legătură

Preaviz EmiliaPopa EmiliaPopa buna ziua.as dori sa stiu daca preavizul dat de catre angajator trebuie sa fie sub forma scrisa sau daca se considera legal si preavizul verbal.trebuie sa fiu ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Am urmatoarea speta , la care am nevoie de ajutor dvs.: - unui angajat i s-a desfiinta postul , a fost anuntata, s-a intocmit decizie insa ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere lili_l19 lili_l19 Buna ziua, Sotul meu se confrunta cu urmatoarea situatie. A fost concediat cu art 65(1) datorita problemelor economice ale firmei pentru care lucra. Desi ... (vezi toată discuția)