avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Informare angajator Legea darii in plata
Discuție deschisă în Executare silită

Informare angajator Legea darii in plata

Buna ziua.Va rog lamuriti-ma in urmatoarea privinta referitoare la Legea darii in plata, si anume: articolul 5 alin (3) prevede ca odata cu formularea notificarii se suspenda orice plata.
Eu am fost executata silit si acum am poprire pe salariu.
Am depus notificarea la sediul central al bancii (cu confirmare de primire), la sucursala judeteana a bancii cu numar de inregistrare (de unde am ridicat creditul), la sediul BEJ (tot cu confirmare de primire), care a trimis adresa de infiintare a popririi.
Acum ar trebui sa trimit o copie a notificarii inregistrate si la angajator, pentru a nu imi mai popri suma, pana la scurgerea celor 30 de zile pana la care banca trebuie sa dea un raspuns??
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:50, 2 Iunie 2016
In baza notificarii , BEJ-ul trebuie sa anunte angajatorul ca se suspenda executarea silita.
Multumesc! Logic asa ar fi, dar cred ca, pentru siguranta mea, nu se supara nimeni daca trimit si eu o adresa catre angajator.
nu se supara nimeni, dar nici nu va ia in seama.
Angajatorul are calitatea de tert poprit si va actiona numai la comunicarea executorului judecatoresc, dar puteti trimite si.dvs.ptr.informare tert poprit(angajator).
Trimit o adresa la care anexez copia notificarii catre banca si catre BEJ cu numar de inregistrare.
Nu se poate face sistarea popririi decat in baza adresei de la BEJ?

Alte discuții în legătură

Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)
Cesiune creante discover discover Situatie : tert popritul unui debitor plateste in conturile indicate de executor o parte din bani ,repr valoarea fact scadente la acel moment si la cateva ... (vezi toată discuția)
Executare silita abuz ? sandup sandup Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la problemele mele: Am primit la serviciu ( institutie publica) o incuvintare de executare silita de la ... (vezi toată discuția)