avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Variante pentru executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Variante pentru executarea silita

Buna ziua!
Fostul sot vrea sa ma execute silit pentru o suma x ce reprezinta sulta ce i-o datorez pentru un imobil. El insa are sa imi dea o suma y, mai mare decat suma x. Pentru aceasta suma y, eu am initiat actiune in instanta in urma cu o saptamana, deoarece fostul sot se incapataneaza sa imi recunoasca dreptul la suma y si nici nu vrea sa primeasca in schimbul sultei un alt imobil al mamei mele. Mi-a spus ca are ambitia de a ma scoate afara din imobilul in care stau.
Intrebare: poate fostul sot sa impuna executorului judecatoresc imobilul ce poate fi scos la vanzare? Imi da legislatia in vigoare dreptul/posibilitatea de a propune executorului judecatoresc 2 variante:
1. sa se astepte finalizarea actiunii pentru suma y si sa se compenseze sumele astfel incat sa vedem cine, cui si cat ii mai da
2. sa vin cu proprietatea mamei (bineinteles cu acordul ei) in schimbul sumei x pe care sa o scoata la licitatie

Alte discuții în legătură

Partaj suplimentar sau executare silita? mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: o persoana introduce actiune de partaj pentru un imobil. I se atribuie imobilul si trebuie sa plateasca sulta compensatorie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma unui proces de partaj lui x i s-a atribuit ... Adinette31 Adinette31 Buna ziua, In urma unui proces de partaj lui X i s-a atribuit apartamentul dobandit in timpul casatoriei cu Y. In hotararea definitiva scria clar ca X trebuie ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu sulta ciprian333 ciprian333 Am nevoie de ajutorul dumneavoastra..... Doresc sa paticip la o licitatie pentru un imobil executat silit. Situatia este urmatoarea: Doamna X este executata ... (vezi toată discuția)