avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Decizia ICCJ nr. 7/ 04.04.2016 privind inaptitudinea ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Decizia ICCJ nr. 7/ 04.04.2016 privind inaptitudinea in munca

Decizia ICCJ nr.7/ 04.04.2016 publicata in MO nr.399/ 26.05.2016 defineste inaptitudinea in munca.

In interpretarea dispozitiilor art.61 lit.c) din Legea nr. 53/ 2003 Codul muncii republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, prin decizie a organelor de expertiza medicala (prin care se constata inaptitudinea fizica si / sau psihica a salariatului) se intelege rezultatul evaluarii medicului specialist de medicina muncii privind aptitudinea in munca, constand in fisa de aptitudine, necontestata sau definitiva dupa contestare, prin emiterea deciziei de catre entitatea cu atributii legale in acest sens.

Obligatorie conform dispozitiilor art.521 al.(3) din Codul de procedura civila.

Alte discuții în legătură

Poti fi dat afara daca medicul de medicina muncii te declara apt conditionat de munca? CatalinaElla CatalinaElla Buna ziua, lucrez in domeniul public si de cand am inceput activitatea, sunt repartizata cand la un compartiment, cand la altul, fara sa primesc sarcini exacte ... (vezi toată discuția)
Concediere inaptitudine medicala zxz19 zxz19 Buna seara Care sunt pasii de urmat pt a concedia pt inaptitudine ( dupa ce avem fisa de aptitudine de la medicina muncii cu precizarea ca angajatul e ... (vezi toată discuția)