avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinut permis / facut contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinut permis / facut contestatie

Acum vreo 2 luni un politist mi-a luat carnetul pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton. Era bulevard cu 3 benzi si scuar pe mijloc, pe Lascar Catargiu. Se mergea in coloana si pietonul venea de pe scuar spre trotuar si abia pusese piciorul pe strada cand eu eram deja cu pasina pe trecere. Problema este ca eu nu l-am vazut ca ar vrea sa treaca din cauza sirurilor de masini si a unui SUV care era fix langa mine. Chiar si asa, era la mare distanta de mine, eu fiind pe prima banda. Deci e vb doar de principiu nu ca ar fi fost ceva periculos.

Politistii erau in masina, primii in coloana, pe a treia banda, deci fix langa pieton. Au venit dupa mine dupa ce am traversat si mi-au luat carnetul ca nu am dat prioritate pietonului. Degeaba am incercat sa ii explic ca eram mascat, ca se mergea in coloana si altele.

Am facut contestatie la judecatorie si mi l-am recuperat si trebuie sa ma prezint in septembrie.
Am insa 2 intrebari:

1. in perioada urm o sa plec in vacanta si ma gandeam sa profit si sa ma duc sa imi retrag contestatia si apoi sa imi depun carnetul al Udriste pt o luna cat mi-a dat, ca si asa o sa fiu plecat. Este posibil, se rezolva repede sau e hartogaraie multa la judecatorie?

2. daca o sa continui cu procesul, am vreo sansa? Nu am martor, eram singur, nici camere nu sunt la trecerea aia de pietoni asa ca se va reduce la cuvantul meu contra al lui. Am scris in contestatie ca pietonul nu avea de gand sa treaca in momentul in care treceam eu, el a trecut dupa. Si asa a si fost, desi ei pot sa spuna ca pietonul m-a prins cu masina pe trecere cand a pus el piciorul, dar e ff subiectiva treaba, pt ca se opreste inainte nu pe trecerea de pietoni.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vanExel , utilizator 11:46, 16 August 2009
1. La judecatorie la primul termen se poate incheia , deci nu ar fi de durata.
2. Va trebuie 2 martori (prieteni , amici , cunostiinte , etc) care sa sustina ca nu era angajat in trecere acel pieton si ca stationa la mijlocul drumului unde era acel scuar!
SUCCES!=D>
La fata locului nu am avut martori, eram singur. Astfel ca in procesul verbal nu apare trecut vreun martor. Daca nu sunt trecuti in procesul verbal nu cred ca sunt luati in considerare la judecatorie, corect?
Sa inteleg ca nu sunt mari sanse sa imi dea mie dreptate in detrimentul politistului.
Sanse sunt, e cuvantul dv. inpotriva cuvantului agentului, cine a semnat PV la martor asistent ?
In procesul verbal tot eu am semnat si la martor asistent. Are vreo importanta?
Daca puteti dovedi ca era vorba de un singur pieton avetisanse de reusita. Totul depinde de puterea de intelegere al judecatorului.
Daca era un singur pieton, iar masina politiei stationa pe banda a treia pentru a-i acorda prioritate de trecere inseamna ca pietonul abia se angajase in traversare. Dvs., care va aflati la 8 ...9 m distanta (nu cunosc zona) aveati tot timpul pentru a trece fara sa stanjeniti deplasarea pietonului. In schimb, daca pietonul se apropia de banda pe care circulati Dvs. inseamna ca trecuse de banda pe care se afla masina politiei. intr-o asemenea situatie masina politiei stationa neregulamentar si perturba circulatia. In acest caz puteti solicita sanctionarea politistului ce se afla la volan.
Succes!!!

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului de conducere,neacordare prioritate pieton mihailov mircea mihailov mircea Pe data de 01/07/2008 in jurul orei 08_15am circulat pe Bd-ul Iliu Maniu, la trecerea de pitoni de la Agip Politehnica,eu eram pe banda a 3-a lanaga axul ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv pt neacordare de prioritate la trecere de pietoni cu scuar catalins10 catalins10 Buna ziua, Ieri 7 sept. 2009 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni prevazuta cu scuar (doua ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal urmat de sanctiunea suspendarii permisului mugurel_panita mugurel_panita Buna seara,va intreb daca am sanse sa-mi recuperez permmisul de conducere avand in vedere ca depind de el ca de aer pt ca sunt sofer si cam din asta ... (vezi toată discuția)