avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Datorie ANAF din drepturi necuvenite (din indemnizatia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Datorie ANAF din drepturi necuvenite (din indemnizatia crestere copil primita in plus 2013 )-mai primesc indemnizatie crestere copil 2016?

Buna ziua,

Am o datorie la ANAF de 900 RON din drepturi necuvenite (din indemnizatia crestere copil primita in plus-anul 2013 )-desi eu am depus atunci dosarul de insertie in munca la timp.
Mentionez faptul ca deja am fost informata in 11/2015 ca s-a inceput executarea silita dar nu am poprire pe cont inca.
Acum sunt insarcinata si nu stiu ce sa fac.Mai primesc noua indemnizatie crestere copil in Oct 2016-?Trebuie sa platesc neaparat? Si daca platesc unde trebuie sa fac dovada?
Parca era si o lege cu amnistia fiscala dar nu am mai gasit.

Multumesc frumos!
Irina
Cel mai recent răspuns: Raducanumanuela , utilizator 08:38, 14 Noiembrie 2020
1. Veti primi indemnizatia pentru CCC, chiar daca aveti acea datorie .

2. Legea nr. 126/2014 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului

Art.II
(1) Debitele constituite sau care urmează a fi constituite în sarcina persoanelor cu drepturi de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie, în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se scutesc de la plată.
.....

Art. III.
(1) Debitele cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, constituite din culpa debitorului, materializată în folosirea cu intenţie de către acesta a unor documente despre care cunoştea că au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de către acesta a unor date neconforme realităţii sau nedeclararea unor informaţii nu fac obiectul scutirii la plată, conform prevederilor art. II.
....


Scutirea la plată a debitelor se face pe bază de cerere care cuprinde și declarația pe propria răspundere a persoanei debitoare înregistrată la agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv a municipiului București.

Ati depus o astfel de cerere?
Buna ziua,

Nu am depus aceasta cerere.
Ma voi duce la Agentia Pentru Plati si Inspectie Sociala a Municipiului Bucuresti ( APISMB ) la relatii cu publicul sa ma invete cum sa fac sa depun aceasta cerere si declaratie.
Dar daca am primit acea scrisoare de executare silita este vre-o problema?

Multumesc frumos pentru raspuns!
Irina
Nu este nicio problema , daca vi se va admite cererea de scutire.
Este o cerere tip sau merg acolo si imi spun dansii cum sa depun cererea si declaratia?
Multumesc!
ista o cerere tip
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Decizie recalculare indemnizatie dupa 4 ani jumate arhana arhana Buna ziua, am primit la sfarsitul lunii dec.2014 instiintare precum in urma unei decizii din 2012 s a recalculat indemnizatia dupa primul copil. Primul copil ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala - indemnizatie crestere copil krisstinalexandru krisstinalexandru in perioada mai 2012 - mai 2013 am fost in concediu de crestere si ingrijire copil , am reluat activitatea cu data de 01 mai 2013. In luna iunie 2013 am ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil leorot leorot Buna ziua, Sotia mea a nascut in nov 2012 si pana in nov 2014 a primit indemnizatie pt crestere copil. Am primit recent o decizie de la agentia judeteana ... (vezi toată discuția)