avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Semn de circulatie furat dupa accident!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Semn de circulatie furat dupa accident!

Buna ziua,
In data de 1.06.2016 circulam pe strada Padesu ( sens unic) din Bucuresti cand din partea dreapta am fost lovit de o doamne care circula din strada Lalosu. Meseria mea fiind curier, stiam ca eram pe drumul cu prioritatate si m-am dat jos sa ii arat doamnei semnul...I-am arat semnul, vecini au iesit in strada, s-au minunat ca masinile lor sunt in siguranta si i-am cerut doamnei cu BMW asigurarea pentru a face o amiabila... Logic, doamna nu avea asigurare, asa ca am hotarat sa plec cu masina la politie sa declar accidentul si cele intamplate !
In date de 2.06.2016 , am fost sunat de catre un domn politist sa merg cu dumnealui si cu doamna la locul faptei unde spre marea surprindere , semnul a fost scos din asfals si peste locul unde era semnul un Mercedes parcat(ilegal)!
I-am aratat politistului unde era semnul si 2 vecini de acolo i-au spus ca semnul era acolo ieri si ca a " disparut" peste noapte !
Am mers la sectie, unde doamna avea 2 poze facute undeva dupa ora 22:00 in care semnul nu mai era...eu nu aveam nici o poza cu semnul asa ca politistul mi-a spus ca trebuie sa merg sa caut un martor care sa declare ca la momentul accidentului semnul era acolo,altfel voi fii declarat vinovat pentru ca nu am acordat prioritate de dreapta!:O
Eu am cautat pe google.maps intersectia si se vede foarte clar ca pe strada Lalosu exista indicator de cedeaza trecerea plus indicator de obligatie inainte sau la dreapta, dar nu cred ca un printscreen o sa ma scoata din situatia asta!
Am vorbit cu un politist din alt sector si mi-a spus ca cel mai probabil o sa fiu gasit vinovat pentru ca la momentul constarii semnul de cedeaza nu mai era acolo, un lucru care ma face sa #-o , dar totusi sper in corectitudinea politie romane...

Ce as putea face sa rezolv problema! Unde ar trebui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: arabolu , utilizator 10:14, 5 Aprilie 2021
Logic doamna nu avea asigurare pentru ca avea bemveu!
Nu avea si nr de inamtriculare "specific"? B xx BMV, BMW, BVM? Nu radeti ca am vazut un BMW cu nr BVM, probabil se epuizasera combinatiile cu BMW si BMV!:)

Cum a justificat doamna faptul ca nu a acordat prioritate? Pentru ca nu avea indicator?

In conditiile in care nu exista indicator de prioritate lipsa indicatorului o incrimineaza avand in vedere ca ar fi trebuit sa acorde prioritate de dreapta si prin urmare trebuia sa opreasca pentru a se asigura. Cu atat mai mult cu cat vizibilitatea in intersectie este estompata de blocuri si masinile parcate iar intersectia este cam "inghesuita".

OUG195
A.rt. 56. - La apropierea de o intersectie conducatorul de vehicul trebuie sa circule cu o viteza care sa ii permita oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participantilor la trafic care au acest drept.

Art. 57. - (1) La intersectiile cu circulatie nedirijata (fara indicator), conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea vehiculelor care vin din partea dreapta, in conditiile stabilite prin regulament

O rezolvati simplu.
Banuiesc ca pe amicii doamnei cu bemveu neasigurat nu i-a dus mintea sa scoata si indicatorul de pe coltul opus si indicatorul de sens unic de pe stalpul din dreapta.

Asa ca mergeti si faceti o foto la fata locului cu indicatorale respective si cu un print screen de pe Gmaps incercati sa convingeti presedintele instantei de judecata.

In cazul accidentelor rutiere soldate numai cu pagube materiale foarte rar sau chiar deloc se deplaseaza politia sa faca o cercetare la fata locului si ii trimite pe conducatorii auto sa isi rezolve problema pe cale amiabila.

Domnul politist nu i-a aplicat doamnei nicio amenda pentru lipsa asigurarii?

Iar fotografiatul indicatoarelor la 10 noaptea in conditiile in care masina nu avea asigurare nu poate decat trezi suspiciuni.
[ link extern ]

gasesti info pe administratia strazilor pe linkul de mai sus. cine monteaza , cum si pe ce baza, cine este responsabil de montarea semnelor etc. Nu are imp daca a fost furat pt ca de schimbat felul circulatiei pe strada - daca este declarat sens unic nu va avea cum sa o faca.

bafta.
Doamna cu BMW are cunostinte/relati in zona cu pricina...vedeti nr de la "un Mercedes parcat(ilegal)! "...poate sa fie cu domiciliul in zona sau a fost in vizita??...deci cineva a ajutat-o rapid...cineva din zona ar tr sa vada/auda cand au scos indicatorul rutier !!..tr sa va luati masuri suplimentare din momentul in care a precizat ca nu are asigurare...
sunt persoane care circula frecvent in zona..va pot confirma ca indicatorul a disparut subit!..chiar in seara respectiva..deci martori veti avea..destui!!
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2016
gheorghe1938, utilizator
Din ce stiu eu, Politia are o situatie cu toate strazile si gradul lor de prioritate. Faptul ca dispare un semn, nu inseamna ca se schimba prioritatea in intersectii. Cand am fost implicat personal intr-un accident, prin simpla precizare a intersectiei, politistul a stiut cine a avut sau nu prioritate. In mod normal ar trebui anchetata si disparitia semnului de circulatie, pentru ca la mijloc este o infractiune.
Doamna cu bmv are cunostinte si la politia sectorului 4 din moment ce un agent de politie s-a deplasat la fata locului sa constate personal daca exista indicatoare in intersectia respectiva. in mod sigur a declarat ca nu exista indicator in intersectie si a justificat astfel neacordarea prioritatii.

Din putinele mele cunostinte rutiere nu cunosc ca un drum cu sens unic sa cedeze prioritatea la intersectii.

Exista un indicator de sens unic pe stalpul din dreapta iar doamna ar fi trebuit sa opreasca si sa acorde prioritate daca nu exista indicator.
Cu atat mai mult cu cat nu avea indicator de prioritate si intersectia nu avea vizibilitate.

Probabil pentru ea prioritatea are alte semnificatii decat cele prevazute in codul rutier. Ghinionul ei este ca s-a intalnit cu un meserias (curier).

Alte discuții în legătură

Intersectie dirijata sau nedirijata - semnele de circulatie mdmilan mdmilan Daca intr-o intersectie o directie are semn de \"Cedeaza trecerea\", iar cealalta directie nu are niciun semn („Drum cu prioritate”, „Intersecție cu un ... (vezi toată discuția)
Accident - intersectie nedirijata yo686 yo686 In urma cu aproximativ 3 luni am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie printre blocuri nesemnalizata cu indicatoare sau marcaje rutiere. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu invocare neacordare prioritate de dreapta in intersectie in cruce, unde exista indicator de oprire (stop) radel radel Buna seara, ieri dimineata am avut un accident rutier in urma caruia ambele masini implicate au fost avariate iar pasagerul din dreapta mea s-a lovit la ... (vezi toată discuția)