avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS la vanzare imobil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS la vanzare imobil

Buna ziua.

Intrucat cautand anterior raspunsuri inclusiv pe acest forum si gasind raspunsuri care merg doar pana in 2014, as dosi sa stiu daca in prezent (2016), conform legislatiei in vigoare, se plateste sau nu contributia CAS in cazul vanzarii de imobile.
Mai exact, eu am vandut un apartament in Bucuresti anul trecut (2015) si am cumparat o casa in afara Bucurestiului. In momentul vanzarii, la notariat, am achitat impozitul datorat catre stat, nespunandu-mi nimeni ca as datora si CAS in urma tranzactiei.
Pentru ca in ultimii anii nu am mai fost angajat, deci nu am mai avut venituri din salarii, am hotarat impreuna cu sotia sa devin coasigurat pe asigurarea ei la Casa de Sanatate.
Cei de la Casa de Sanatate mi-au solicitat, printre altele, o situatie de la ANAF din care sa rezulte ca nu am avut venituri din 2012 pana in prezent.
Problema e ca la ANAF mi-au spus ca, chiar daca nu am avut venituri din salarii, figurez cu venituri din vanzarea acelui apartament mentionat mai sus si ca trebuie sa achit cota de CAS aferenta valorii tranzactiei, care e destul de consistenta...
Citind pe internet am gasit tot felul de pareri si argumentari contradictorii, ba ca acest CAS s-ar plati, ba ca s-ar fi renuntat la CAS intr-o astfel de situatie, asa ca as dori un raspuns autorizat, eventual cu mentionarea prevederilor legale in vigoare.
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere anuala pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal danyelut danyelut buna ziua, am vandut o casa in august 2011 si astazi am primit decizie de impunere din oficiu la suma vanzarii casei in 2011 cu 5.5 la suta C A S ILFOV,si o ... (vezi toată discuția)
Coasigurare/adeverinta ca nu realizeaza venituri AnaLovin AnaLovin Buna ziua! As dori sa aflu daca un parinte care nu realizeaza venituri de 3 ani si are datorii la CAS si CASS (a avut firma) poate fi luat coasigurat de catre ... (vezi toată discuția)
Am vândut in ianuarie 1 apartament pe 22 februarie am cumparat ... S&T&M2022 S&T&M2022 Am vândut in Ianuarie 1 apartament pe 22 februarie am cumparat unul mai mare (neamenajat) pe 24.02.2022 a început războiul / invazia in UA sincer vorbind ... (vezi toată discuția)