Bună ziua. În urma unui credit scadent ( contract încheiat cu CETELEM pe perioada 2007-2012) șiI preluat de firma de recuperare SECAPITAL prin KRUK,, un executor judecătoresc a obținut încuvIințarea executării silite și mi-a instituit poprire pe salariu în luna mai 2016. Deja mi s-a oprit prima rată.
În data de 26 mai am formulat contestație la executare invocând prescripția extinctivă de 3 ani( art 2500 C cât și lipsa calității procesuale active a SECAPITAL conform deciziei nr 9/2016 ICCJ și art 82 și 84 din C proc civ.
Astăzi, 13 iunie 2016, am primit proces verbal de sechestru asupra autoturismului. cu solicitarea ca în termen de 5 zile să predau bunul, cheile și actele la sediul executorului.Menționez că suma pentru care s-a instituit executarea silită este de 3000 lei.
Vă rog îndrumați-mă cum pot proceda pentru desființarea sechestrului pe mașină. ( Dacia Logan an fabricație 2006 pe persoană fizică și ce se întâmplă dacă eu, fiind din provincie nu merg la București să predau mașina, așa cu mi s-a cerut. Asta presupune o cheltuială. Situația mea financiară este extrem de modestă, am doi copii minori și fiecare leu contează.Este singura mașină deținută.
Mulțumesc mult.
Executare silită
kt_vivi
In 2012 am luat un card de cumparaturi de 1500 de lei rămânând fara loc de munca nu am mai putut plati datoriile. In 2016 tatăl meu mi-a cumparat o ... (vezi toată discuția)