avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Credite in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Credite in caz de divort

buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele dupa divort 1 credit este cu ipoteca iar 2 credite de nevoi personale,va multumesc astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: orzi , utilizator 14:04, 23 Iunie 2016
Daca ati folosit creditele pt nevoile familiei se impart 50-50%.Daca o parte a folosit bani din aceste credite in interes personal si puteti dovedi cu martori si acte, instanta va tine cont de acest aspect.
multumesc ptr raspuns ,acel credit cu ipotecaa fost folosit ptr utilaje la firma pe care o detinea sotul,se pot dovedi ,firma respectiva nu mai exista doar datorii catre furnizori si utilajele confiscate tot de furnizori ,problema este mai delicata acel credit cu ipoteca adica apartamentul era a parintiilor cu care locuim dar nu a fost cumparat din banii de la banca ,banii au fost folositi ptr cumparare utilaje,problema este ca acel credit este pe 23 de ani iar cele 2 credite de de nevoi pe 10 ani,sotul nu doreste sa plateasca la apartament de cand a bagat divort ,dar are pretentii sa platesc jumatate din cele 2 credite de nevoi ,pana in momentull de fata am platit doar eu el gasind o scuza ca nu are salar sau nu-i ajung banii,ce se va intampla daca nu platesc nici eu ,(pe apartament apar si doua somatii catre furnizori )
ipoteca e pe apartamentul parintilor, ei sunt proprietari in acte? Atunci vor fi executati silit daca nu plateste nimeni ratele la banca.Apartamentul ipotecat se va scoate la licitatie, in vederea vanzarii .
Pt creditele de nevoi personale daca nu depasesc suma de 10000 lei se va pune poprire pe salariu .
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2016
ContSters344547, utilizator
nu noi suntem proprietari nu parintii ratele sunt la zi ptr apartament,eu platesc tot ,ma intereseaza daca nu platesc la cele doua credite ptr nevoi personale si sunt codebitor banca din cate cunosc eu trebuie sa puna poprire pe salariul sotului daca el este titularul creditului,pana in momentul de fata am platit si cele doua credite dar nu stiu cat voi reusi si daca se ajunge la partaj cum va fii?? se i-a in considerare ca am platit doar eu??
deci, sunt doua raporturi juridice- 1. clienti -banca 2. sot- sotie
1. Sunteti codebitori in fata bancii, aici banca poate executa silit pe oricine, mai ales ipoteca
2. La divort, la impartirea bunurilor, instanta , daca veti ridica aceasta problema, va tine cont de faptul ca ati platit niste datorii ale sotului, astfel va imparti bunurile in consecinta.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2016
Marian Bucur, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort mihai69 mihai69 Buna ziua, nu sunt tocmai in cea mai fericita perioada a vietii mele de aceea am nevoie de sfatul dvs.Casatorita ,2 copii in pragul divortului cu un credit de ... (vezi toată discuția)
Impartire credite drmon drmon buna ziua, in anul 2014 am facut o refinantare la toate creditele mele si ale sotului. pe aceasta refinantare eu sunt titular iar el e co--debitor. daca ... (vezi toată discuția)
Despre divort si partaj marcela_solomon marcela_solomon buna ziua...cum se procedeaza si ce solutii sunt pentru divort si partaj: suntem casatoriti din 2003,apartamentul s-a cumparat in 2004 si este pe numele ... (vezi toată discuția)