avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inainte de casatorie...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inainte de casatorie...

Buna ziua

Sint in urmatoarea situatie:

in anul 2006 m-am casatorit. In urma casatoriei au rezultat 2 copii care au decedat, iar in ultimul an al casniciei, am adoptat o fetita. In 2012 am divortat, instanta stabilind domiciliul copilului adoptat la fosta sotie. In 2013, in Iulie am cunoscut pe cineva, care la acest moment mai are putin si naste.Am in proprietate un apartament (persoana juridica), pe care actuala concubina , mi-a solicitat sa trec aceste imobil pe numele ei, inaintea casatoriei.

In concluzzie, ce m-ati sfatui sa fac?

Multumesc#-o

Cel mai recent răspuns: DonD , utilizator 10:10, 23 August 2016
De ce ati face asta ? Daca o dati, e buna data, inapoi nu o mai luati in vreun caz.
Nu vad necesitatea din spatele acestei cereri, nici bunele intentii. Dimpotriva imi ridica semne de intrebare in legatura cu afectiunea si atitudinea normala intr un cuplu.

Asigurati va partenera de bunele dvs intentii atat fata de ea cat mai ales fata de copil, dar fara acte juridice de intrare in posesie a unor bunuri care va apartin.
Ar fi o idee buna sa fac o declaratie notariala pentru regimul separatiei de bunuri?
In sensul ca, daca fac actele cu ea, in caz ca nu merge, fiecare sa plece cu ce a venit.
Dupa mintea mea, asa ar fi corect. In plus ea, in timpul relatiei cu mine si-a cumparat pe credit "Prima casa" un apartament. Eu nu sint cogirant. Cererea de transfer s-a bazat pe faptul ca, vrea sa puna la adapost pt copil mostenirea/mostenirile, in sensul ca celalt sa nu beneficieze de prea multe.

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2016
DonD, utilizator
#-o#-o#-o
Obligatiile dvs sunt fata de toti copiii dvs. Cei mai mici nu sunt mai cu mot decat cei mai mari si ar fi bine (pentru copii) sa nu faceti deosebiri intre ei .
Daca o luati de acum cu mostenirea ..... o sa fie greu. Discutati deschis si clarificati aceste aspecte.
Legal tot ce ati obtinut fiecare inaintea casatoriei este bun propriu si in cazul unui divort nu intra in masa partajabila.
dacă imobilul e pe persoană juridică, nu văd cum să-l treceţi pe numele doamnei , chiar dacă aţi dori acest lucru.

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire anea gabriela anea gabriela Sunt infiata de la varsta de 2 luni.IN prezent am 28 de ani.Tatal meu a decedat in anul 2004 si nu am facut succesiunea.In anul 2006 m-am mutat de acasa cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire din concubinaj linnky linnky buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)
Privind o potentiala succesiune intre frati vitregi DonD DonD Am fost insurat din 2006 pina in 2012 , timp in care am adoptat un copil. In 2012 am divortat, iar copilul a ramas la mama. In momentul de fata, am alta ... (vezi toată discuția)