avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Facturare cheltuieli de transport
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Facturare cheltuieli de transport

O societate care presteaza servicii in cadrul unui contract de mandat efectueaza deplasari la sediul clientilor mandantului. In contractul de mandat, s-a agreat decontarea cheltuielilor de transport pentru mandatar. Acesta din urma, factureaza periodic aceste cheltuieli.
Intrebari:
- aceste sume primite de mandatar, reprezinta venituri impozabile, in conditiile in care reprezinta decontari de sume pentru transport? Exista diferente intre un PFA si un SRL?
- care ar fi forma corecta de intocmire a facturii, astfel incat acestea sa nu fie incadrate in categoria veniturilor impozabile (din exploatare)? Adica sunt necesare documente justificative suplimentare facturii?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Contract de mandat 23geo 23geo Directorul General al unei institutii publice poate incheia un contract de mandat cu o persoana fizica , care nu are calitatea de salariat al acestei ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa tra65 tra65 Buna seara, Am un contract de consultanta tehnica, clientul este de acord sa-mi plateasca o parte din cheltuielile cu transportul (combustibilul), pe masina ... (vezi toată discuția)
Decontare bon benzina la asociatie de proprietari inat inat Pentru plata utilitatilor administratorul asociatiei de proprietari a folosit autoturismul propriu iar la sfarsitul lunii a prezentat spre decontare un bon de ... (vezi toată discuția)