avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor chemat la audiere la procuratura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor chemat la audiere la procuratura

Situatia sta cam asa:
Luna noiembie 2015 mergand cu iubitul meu sa isi ia fiica de la scoala dupa cum bine convenise inainte cu ea ne pomenim in fata scolii cand eram pe picior de plecare cu fost concubina a acestuia si o prietena a dansei venind in mare fuga sa impiedice plecarea noastra cu minora de 13 ani.Minora era deja in masina si noi gata de plecare de pe loc cand aceste 2 individe se arunca pe carosabil in fata masinii , impiedicand deplasarea noastra.Dupa numeroase semnale se dau din fata masinii, moment in care incepem deplasarea iar cu mare grija deoarece era plin de copii in jur iesind de la scoala. Prietena individei alearga dupa masina, intra pe geamul soferului fiind deschis si incearca sa traga de volan si cu mana dreapta sa smulga cheia, moment in care s-a dezlantuit isteria, fetita de pe bancheta din spate s-a speriat a inceput sa tipe, iar aceasta individa fiind inalturata cu greu din masina.
Dupa ce am linistit si dus copilul acasa, ne-am intors la sectia de politie din apropiere pentru a face o plangere, lucru care a fost greu de realizat deoarece dansele au fost deja inaintea noastra si au depus plangere, iar ofiterul de servici ne-a reprogramat pentru urmatoarea zi motivand ca este foarte ocupat (politia romana #-o ). Am revenit a doua zi , am depus plangerea s-a dat "curs" apoi a fost gasita ca nefondata, in schimb a"doamnelor" a fost acceptata.

Pana aici nimic ce nu putea fi remediat, pana in ziua cand dupa declaratii si declaratii iubitul meu e trecut din suspect in inculpat, ceea ce nu pot sa aceept deoaprece nu este corect. S-a ajuns aici deoarece acea individa ce a intrat cu forta pe geamul masinii si a atentat la bunurile noastre si sa nu exagerez poate chiar la viata noastra si a celor din jur daca masina era scapata de sub control, a scos certificat de la medicina legala legat de unele echimoze si de faptul ca ii cade parul, motivand ca a fost trasa de par de iubitul meu.

Am cerut audienta la procuror , am fos informata ca nu mai este posibil si daca dorim sa lasam o cerere scrisa si vom fi contactati ceea ce am si facut. In 2 saptamani dosarul s-a intors la politie, iubitul meu a fost chemat pentru o noua declaratie de data aceasta cu intrebari provenite de la procuror. Zilele trecute am primit eu o scrisoare in care sunt "invitata" vineri la procuratura , probabil pentru o noua declaratie.

Specific ca fostii concubini au custodie comuna fara program de vizita stabilit, deci nu era nici un motiv inafara de rea vointa in a impiedica revederea celor doi .

Situatia fiind descrisa, va cer ajutorul in a clarifica aceasta situatie, ce ar trebui sa ii scot in evidenta procurorului pentru a vedea cat mai clar lucrurile? Sau cum ar fi cel mai bine sa procedez in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:08, 9 Iulie 2016
Din moment ce ati fost citata ca martor, va trebui sa va prezentati in fata organelor de ancheta si sa spuneti tot ceea ce stiti privitor la speta in cauza.
Martorul declara ce a văzut.

Suspectul are dreptul de a avea avocat prezent la audierea dvs.
Acesta are dreptul și de a adresa întrebări după părerea mea.
Va multumesc pentru raspuns. Exista un avocat, insa nu vede o prea mare importanta in acest caz prezenta lui maine la audiere, de aceea incercam sa ma documentez in a ma pregati cat de putin pentru a nu face o gafa.
In mod normal mai mult decat a spune ceea ce am vazut si la ce am fost si parte nu pot face.
Sper doar ca sa se vada in final realitatea.
E posibil sa nu se scrie tot ce declarați.
De aceea avocatul se poate dovedi util la audiere întrucât el poate fi mai atent decât martorul la audiere.
Dar el poate știe mai bine...

Se plătește și separat prezenta avocatului la audiere și dacă nu e plătit poate sa nu considere utila prezenta lui...
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
A trecut si aceasta proba de foc pentru mine.
Nu s-a pus niciodata problema de bani dar am observat ca are un grad de "miserupism" acest avocat, iesit din comun, dar nu pot sa ii cunosc exact motivele, probabil ca asa considera dansul ca isi poate exercita meseria...

Am fost destul de vigilenta, am avut niste puncte in minte pe care vroiam sa le ating si am gestionat destul de bine dialogul incat sa pot face asta.
La sfarsit mi-a citit declaratia inainte de a fi printata, apoi am citit-o si eu inainte sa o semnez.
Totate punctele importante ce vroiam sa fie scoase in evidenta au fost atinse si notate exact asa cum trebuia fara interpretari sau cuvinte schimbate.
Curioasa din fire mi-am permis sa intreb de ce isi dorea o noua declaratie de la mine, iar raspunsul a fost neclaritatea si neconvingerea totala a situtiei de catre partile vatamate chiar de aveau la dosar si dovada certificat medical.

Acest raspuns ma face sa sper la o rezolvare corecta a lucrurilor.
Urmeaza audierea "inculpatului":hm: si sper sa se lamureasca privind situatia reala si nu denaturata de niste fiinte ce isi urmaresc doar interesele.

Va multumesc pentru ajutor! Tin la curent cu deznodamantul acestei situatii.

Alte discuții în legătură

Declaratie ca inculpat anonim013 anonim013 In urma unui accident, am fost chemat la politie sa dau o declaratie, eu fiind in calitate de inculpat. Fiind de putin timp major, m-am lasat ghidat de ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot Alexandrumolnar Alexandrumolnar Buna, am primit o citatie de la DIICOT in care sunt chemat ca martor pentru un dosar, nu inteleg exact de pe citatie dar trebuie sa ma prezint cu avocat? Si ... (vezi toată discuția)