avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... circulatie pe drumuri publice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

circulatie pe drumuri publice

Buna ziua !
Detin un utilaj agricol si forestier construit in totalitate de mine, cu doua axe si motor de Dacia 1300 si in consecinta nu poate fi vorba de omologare RAR. Acest utilaj a fost inregistrat la primarie mai demult (cand nu aparusera precizarile legate de omologare pentru masini autopropulsate) la fel cum se inregistrau si carutele.
Cu toate ca detin permis de conducere, utilajul este dotat cu sisteme de franare , lumini,semnalizare si nu depaseste viteza de 25 km/ora si este inregistrat la primarie, folosesc cu precadere drumurile de tarla. Problema este ca pentru a ajunge la aceste drumuri sunt nevoit sa tranzitez si portiuni de drumuri publice, inclusiv un drum national pe cca 150 m . Cu toate ca autoritatile locale sunt obligate prin lege sa asigure riveranilor drumuri comunale, satesti sau vicinale paralele cu drumurile nationale, care sa permita deplasarea cu aceste utilaje sau carute, configuratia reliefului nu permite acest lucru pe portiunile respective.
Intrebarea este ce solutie legala am sa tranzitez aceste drumuri fara a fi amendat de politie sau mai rau cu intocmire de dosar penal ?
A fost aprobata lista vehiculelor admise in circulatie fara omologare conf. art.9, al. 2 din OUG 195/2002 ?
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Impozit mijloace de transport la primarie coancaholdonmihai coancaholdonmihai am un motocultor de 7,5 CP cu care î-mi lucrez gradina .dar m-ai am si o remorcuta cu care î-mi car anumite lucruri.De ce tebuie sa platesc IMPOZIT LA ... (vezi toată discuția)
Accident atelaj hipo dn17c ContSters181165 ContSters181165 In luna decembrie am fost implicat intru-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane.mai exact am lovit din spate o caruta care circula pe ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie auto inmatriculate primarie ariana03 ariana03 Buna ziua, as dori sa stiu daca exista ceva prevederi legale actuale, prin care sa existe obligativitatea autovehiculelor inregistrate la primarie de a avea ... (vezi toată discuția)