avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Capac furat la masina - camera video disponibila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Capac furat la masina - camera video disponibila

Salut!

Acum cateva zile am fost intr-un supermarket si mi-am lasat autoturismul in parcarea acestuia, parcare despre care ulterior am observat ca este prevazuta cu camere de supraveghere. Una dintre camere era indreptata chiar spre autoturismul meu, desi la o distanta de 10-15 metrii.
Cand am revenit la autoturism dupa aproximativ o ora lipsea un capac de la autoturism(din dreptul usii soferului), capac care este cunoscut ca se fura si se vinde pe piata neagra(second-hand) pentru acesta marca de autoturism.
Sunt 99% sigur ca acel capac mi-a disparut in acea ora in care am avut autoturismul parcat in acel loc.
Nu am CASCO.
Am fost la politie si am facut o plangere, am indicat exact locul, data si ora, dupa ce am fost pus sa astept mai multe ore.
Cei de la politie(in Bucuresti s-a intamplat) pareau cam sictiriti/deranjati ca am venit sa ii anunt doar pentru un lucru minor, si mi-au spus ca poate nu mergea camera si poate ca nu se vede bine oricum (sper insa sa fie doar o impresie de a mea. Inteleg sa fie tratat cazul cu o prioritate mai mica, dar ma astept sa fie tratat serios.).

Intrebare 1: Am dreptul de a vizualiza si eu imaginile surpinse de camera de supraveghere in acea ora? Cei de la politie au refuzat acest lucru(au spus ca doar imi vor trimite scris rezultatul),insa de la angajatii din supermarket am inteles ca as putea sa vin sa vad camerele daca am facut plangere la politie.

Intrebare 2: Politistii care mi-au fotografiat masina au inceput sa comenteze/fotografieze/noteze ca am si niste zgarieturi/urme minore de tamponari usoare pe masina si in opinia lor acele urme ar putea avea legatura cu pierderea capacului, si au inceput sa ma ameninte/sperie/devina agresivi ca voi plati amenda ca le dau de lucru degeaba ca vor gasi ca din cauza tamponarilor am pierdut acel capac. Insa acele zgarieturi sunt vechi, si nu au nici o legatura cu capacul.
Daca nu am declarat aceste zgarieturi/urme de tamponari usoare inca la politia rutiera, pot primi amenda in urma acestei plangeri pe care am facut-o? Imi recomandati sa merg repede sa declar aceste zgarieturi la politia rutiera, inca cat mai sunt aproape la 24 de ore de momentul in care mi-au fotogrrafiat masina cei de la politia locala?

Multumesc,
Alex.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:54, 31 August 2016
Ancheta va duce la concluzii.
Dacă nu va rezulta ca s-a furat se înțelege ca s-a p8erdut.
Cand ati plecat in magazin ati sesizat daca aveati capacul la roata?
Sunt sigur ca l-as fi observat daca nu mai era in momentul in care am plecat in magazin.
Este de fapt un capac/maner la cleanta exterioara a portierei soferului pentru acest model de masina. Atunci cand se inchide o usa, este mai usor observabil cand lipseste decat un capac de roata lipsa.
alex_u_64 a scris:



Sunt 99% sigur ca acel capac mi-a disparut in acea ora in care am avut autoturismul parcat in acel loc.





In situatia in care in spatiul de parcare la hypermarket sau molluri,se constata evenimente,incidente,furturi,primele demersuri se fac catre unitatea respectiva sa permita vizualizarea datelor stocate de sistemul de supraveghere
Este o diferenta apreciabila intre a fi convins ca acel capac exista la sosirea dv la unitatea comerciala si "siguranta de 99 %" precizata
In situatia expusa, in care dv nu ati solicitat imediat constatarii lipsei capacului serviciului responsabil din cadrul unitatii comerciale sa vizualizeze datele stocate de sistemul de supraveghere,este dificil ca la un interval ,sa se poata obtine date care sa identifice autorul
Avand in vedere natura spetei,nici politia nu va desfasura acte si actiuni laborioase,decat in cazul in care responsabil pentru solutionarea sesizarii dv ar fi un angajat care exercita profesia cu responsabilitate ,cu profesionalism,cu daruire si cu mult interes
Astfel de incidente si altele mult mai grave se petrec zilnic la unitatile comerciale care se cunoaste ca reprezinta pentru cei interesati o piata,o sursa permanenta de vehicule ,toate marcile de la care pot sa sustraga anumite componente
Referitor la zgarieturi si urme de tamponari neanuntate la politie,este tardiv sa va adresati la politie,deoarece se va constata ca urmele sunt mai vechi in raport cu data sesizarii disparitiei capacului
Multumesc pentru raspunsuri!

Insa am solicitat imediat(in maxim 20 de minute) dupa ce am observat capacul lipsa la biroul de informatii al magazinului(sun plaza - cora ca sa-i dau si numele) sa imi arate camerele si au refuzat.
In schimb mi-au dat un formular de nemultumiri al Mall-ului sa il completez.
Insa au spus ca e necesar sa ma duc la politie(si exact ls sectia de politie pe care mi-o dau ei) si voi veni cu politia sa vad camerele.
Am cautat si pe internet regulamentul mall-ului si intr-adevar scrie ca doar autoritatile competente pot avea acces la camere de luat vedere. Am mai inteles ca la acest Mall se stocheaza imaginile camerelor de supraveghere timp de 30 de zile
Sunt niste nesimtiti, parca regulamentul este facut impotriva clientilor si in sprijinul hotilor.
Adica vreti sa spuneti ca nu este legal faptul ca au refuzat sa imi arate camerele?

Apropo de acest lucru, imi amintesc ca intrecut am ajuns intr-o problema la Rompetrol si vanzatoarea a accesat imediat inregistrarile camerelor de supraveghere sa ne lamurim, fara nici un formular si fara nici o reclamatie la politie.

Referitor la polititisti, sper sa isi faca bine treaba din moment ce sunt platiti din banii mei (lucrez in domeniul privat si platesc impozit la stat).
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2016
alex_u_64, utilizator

Alte discuții în legătură

Montaj camere video de supraveghere OliviuBogdan OliviuBogdan Buna ziua as avea o intrebare, detin un PFA cu codul caen 9511 \"reparatii intretinere si etc pentru electronice\". stiu ca montajul de camere e putin cam ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere la bloc Cumrou Cumrou Buna ziua, As dori sa instalez o camera de supravegheat la usa apartamentului meu.Locuiesc la etajul 4 si am numai un vecin pe palerul meu.Blocul in care ... (vezi toată discuția)
Montare sistem supraveghere video Ovidiu Cozma Ovidiu Cozma Buna ziua. Sunt administratorului unui magazin-bar(PFA) in mediul rural. In prezent unitatea este doata cu sistem de alarma de o firma specializata. In viitor ... (vezi toată discuția)