avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... semnatura declaratie (+reteta) in loc membru familie - ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

semnatura declaratie (+reteta) in loc membru familie - fals in acte?

Buna ziua,
As dori sa stiu cum se interpreteaza urmatoarea situatie: un fiu/fiica a completat si semnat, la medicul de familie, declaratia pe propria raspundere (privind venitul mic) a parintelui pensionar, beneficiar al programului de compensare a retetelor.
Aceasta, impreuna cu ridicarea retetei lunare/trimestriale (boli cronice), in conditiile in care parintele este greu deplasabil, scrie greu (are si probleme cu vederea - retinopatie diabetica), iar declaratiile si retetele sunt date/ridicate cu acordul/imputernicirea si buna stiinta a beneficiarului (parintelui).

1.In aceste conditii, semnatura din declaratie ar putea fi considerata fals in acte (in cazul unei nerecunoasteri/acuzatii din partea casei de sanatate)?

2.Este legal, sau nu, sa fie ridicata reteta de catre un membru al familiei, in conditiile prezentate? (in legislatia sanatatatii nu am gasit nimic clar in aceasta privinta, insa ridicarea medicamentelor de la farmacie se permite si altor persoane imputernicite, printre care membri de familie).

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Metodologia de schimbare a medicului de familie Valias Valias Buna ziua. As dori sa-mi schimb medicul de familie, si mi s-a spus de la clinica unde vrea sa ma mut ca trebuie sa duc o scrisoare la actualul medic pentru ... (vezi toată discuția)
Romania absurdului - refuz eliberare antibiotic fara reteta alina_25 alina_25 Am avut \\"norocul\\" in urma cu o saptamana sambata mai exact sa am probleme stomatologice soldate cu umflarea partii drepte a fetei din cauza puroiului. In ... (vezi toată discuția)