avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat nevinovat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat nevinovat

Buna ziua.Am fost condamnat la 4 ani cu executare nevinovat,fara sa cunosc persoanele implicate in dosar,doar pentru ca ma uraste atat de tare cel care zice ca l am batut.Dosarul a fost manipulat de catre colegii dansului de la sectie.Am facut apel si se va judeca pe data de 27.09.2016.Ce mai pot face pentru am-i demonstra nevinovatia?cu stima.
Cel mai recent răspuns: Ale80 , utilizator 09:47, 9 Octombrie 2016
In mod evident trebuie sa aveti probe sa va dovediti nevinovatia,apelati eventual la un avocat.
Primul lucru, esential, deja l-ati facut, adica ati declarat apel. Urmeaza ca acesta sa fie bine motivat si, ajutat de avocat, sa dovediti ca sunteti nevinovat, mult succes!
Motivati corespunzator apelul si incercati sa solicitati probe in aparare prin care sa demontati acuzatiile aduse.
Trebuie sa stiti ca in apel, instanţa poate readministra probele administrate la prima instanţă şi poate administra probe noi.
Buna ziua,sper ca la apel judecatorul sa vrea sa reaudiem martorii...mincinosi.M-am interesat si la CEDO,dar trebuie sa consumi toate caile de atac posibile.Eu in noaptea respectiva era la serviciu fara forme legale de munca,acest lucru mi-a agravat situatia deoarece mi-a fost imposibil sa demonstrez ca am muncit in acea noapte.Exista lucruri evidente ca eu nu am participat la infractiune.....dar politia a bagat bete in roate schimband declaratiile martorilor pe care ia constrans.Va multumesc.Cu stima Florin.
Dupa parerea mea ar trebui sa dovediti ca nu v-ati aflat la locul faptei la ora si data respectiva.

Nu cred ca veti reusi sa rezolvati problema cu martorii mincinosi.

In Romania in astfel de situatii aveti sanse minime sa scapati chiar daca ati fi nevinovat.

Trebuia sa va aparati foarte bine si in mod calificat inca din faza de urmarire penala.

Inteleg ca nu aveti alibi si asta va incurca tare de tot dar nu inteleg cum de nu ati putea audia o persoana care sa fi lucrat si ea acolo, sau patronul care va fi fost luat cu forta de politie la audiere.

Poate testul poligraf v-ar putea ajuta dar situatia este mult mai complicata decat o puteti percepe...daca nu cumva a gresit prima instanta si nu a dat condamnarea aiurea...fara sa existe o recunoastere din grup...
Daca aveati avocat angajat imediat recunoasterea din grup se putea face in prezenta avocatului dvs., aspect care era deosebit de important intrucat avocatul putea sa faca multe daca se straduia sa vada care este adevarul...

Oricum, daca este vorba de o masluire a dosarului era extrem de greu sa faceti ceva dar avocatul ii putea intimida pe toti si sa nu se mai ajunga la o condamnare in conditiile expuse de dvs.

Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Controverse privind proba cu testul poligraf cezarad cezarad Doresc sa va intreb care este temeiul juridic pe care il poate invoca un avocat in cursul judecatii unui apel cu privire la administrarea probei cu TESTUL ... (vezi toată discuția)
Poligraful dispus de instanta Eos Eos Se poate dispune, din oficiu, de catre instanta de judecata testarea cu poligraful? Daca de, care este procedura? Se trimite dosarul la politie (acolo unde ... (vezi toată discuția)
Testul poligraf la cererea inculpatului puncuskaa puncuskaa curtea de apel accepta solicitarea testului de poligraf la cererea inculpatului? intr un dosar suntem 2 inculpati si unul dintre noi a facut un ... (vezi toată discuția)