avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe cont cand banii nu apartin debitorului
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe cont cand banii nu apartin debitorului

Buna dimineata! O problema a carei rezolvare nu am gasit-o in acest forum. Avem urmatoarea situatie: o poprire pe conturile bancare ale unui debitor. Acesta are o imputernicire din partea unei alte persoane sa se ocupe cu vanzarea unei proprietati . Aceasta se finalizeaza dar debitorul nu poate primi banii intr-un cont bancar pentru ca ii va retine executorul si nu va mai putea astfel sa ii returneze vanzatorului. Aveti vreo idee cum se poate iesi din aceasta dilema?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:33, 12 Septembrie 2016
Buna ziua!
Inteleg ca are imputernicire sa reprezinte vanzatorul in contractul de vanzare-cumparare, dar de ce nu sunt virati banii direct vanzatorului? E cea mai simpla solutie. Nu este necesar ca banii sa fie virati mandatarului.

Cu stima,
vanzatorul nu este in tara si nu are un cont bancar in tara iar prin imputernicire se prevede ca banii vor fi dati mandatarului.
Dacă banii vor intra în contul mandatarului, se vor duce către plata popririi.

odată intrați în cont, banii sunt ai împuternicitului. vânzătorul are doar un drept de creanță față de împuternicit.

Sigur ne ascundeți câte ceva. Chiar dacă este în străinătate, își poate deschide cont, prin procură. Așa cum poate să vândă, poate deschide și un cont.:thumbup:
Nu va ascund nimic doar ca nu am nici eu toate datele, intrebam ptr altcineva . Este corect ceea ce afirmati doar ca dureaza, incercam sa gasesc o cale legala, daca exista, care sa convinga executorul sa ridice poprirea pe acea suma odata intrata in contul mandatarului . Nu stiu exact de ce insista mandatarul sa ii intre lui banii in cont?! Oricum multumesc
Nu există. Nici un executor nu v-a fi de acord să nu pună mâna pe o sumă de bani urmăribilă. Poate doar un executor bugetar, neinteresat să încaseze un onorariu, pentru că nu are dreptul să ia onorariu.

Alte discuții în legătură

Procura vanzare si incasare bani armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea intrebare aferenta unei procuri de vanzare -cumparare si incasare bani. In procura apare urmatorul ... (vezi toată discuția)
Poprire peste limita legala leus leus va rog un sfat in urmatoarea speta: - exista o poprire pe contul bancar si adresa catre serviciu.Intretimp la banca a mai sosit o o poprire pentru o amenda ... (vezi toată discuția)
Executare silita- poprire cont împuternicit marika79 marika79 Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă este posibil, mulțumesc pentru timp și înțelegere. Un creditor a solicitat ... (vezi toată discuția)