avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune a unui apartament la oras
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune a unui apartament la oras

Buna ziua

Suntem trei frati si detinem un apartament mostenit de la parinti. Dintre noi toti numai eu nu am mostenitori, dar din motive financiare reduse as dori sa folosesc partea mea de mostenire cat inca sunt in putere. Fratii nu doresc sa vanda iar eu am nevoie de bani.
Care sunt caile de atac, altele decat varianta amiabila, intrucat nici unul din frati nu are o suma mare de bani sa ma despagubeasca.
As dori sa cunosc etapele de urmarit, legislatia cu care trebuie sa ma confrunt, dar si costurile mele momentan. Sau voi putea sa le recuperez?
Care ar fi intervalul de timp in care as putea castiga un astfel de proces?
Cel mai recent răspuns: silvia159 , utilizator 12:59, 16 Septembrie 2016
Mergeti in instanta si cereti iesirea din indiviziune. Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune.
Instanta va decide cum se va face aceasta iesire, fie ii va obliga pe cei doi frati sa va plateasca sulta, fie imobilul se va vinde la licitatie
multumesc mult. As putea primi un raspuns cu privire la legislatie ? Dar estimativ, ce demersuri: evaluare, expertize, perioada de timp de asteptare ar fi ?
Ori va angajati avocat care sa va reprezinte, ori va adresati dvs instantei de la locul situarii imobilului cu cererea de iesire din indiviziune. Cat va trebui sa asteptati pana se finalizaeza procesul si cum se va finaliza nu va poate da nimeni un raspuns. probabil in cazul procesului se va angaja expert care va evalua imobilul.
Buna ziua,
1. Iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca,
2. Costul este de 3% din valoarea apartamentului, ATENTIE, exista posibilitatea solicitarii ajutorului public judiciar.
3. Temei legal Art. 1143 Cod Civil. Starea de indiviziune
(1) Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel.
(2) Dispoziţiile art. 669-686 se aplică şi partajului succesoral în măsura în care nu sunt incompatibile cu acesta.
4. Costul expertizei este de circa 1000 lei. ATENTIE, exista posibilitatea solicitarii ajutorului public judiciar.
5. Timp estimat, fond si recurs, 1,5 ani daca sunteti din provincie; 2 ani din Bucuresti.
6 Da puteti solicita cheltuieli de judecata.


Multumesc, foarte multumesc. Deci, prevederi din cod civil si bani

Alte discuții în legătură

O succesiune se poate face doar in baza art. 1143 cod civil, fiind ... gabiilie776 gabiilie776 O succesiune se poate face in baza art. 1143 Cod Civil, fiind singurul articol pe care l-a invocat reclamantul in cererea de chemare in judecata ? Art. 1143 ... (vezi toată discuția)
Fond-succesiune rodica stan rodica stan Rog un raspuns: se poate intra in fond, intr-un proces de succesiune, fara stabilirea masei succesorale ? Daca se poate , rog si art. de lege care ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ISAICVIOREL ISAICVIOREL in urma decesului parintilor sint in partaj la tribunal cu fratele meu.El vrea sa-idau bani pe partea lui de casa ,fapt cu care nu sint de acord,urmare el vrea ... (vezi toată discuția)