avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune

Buna ziua,

Este sanctionat angajatorul care a acordat o suma de bani in avans salariatului sau si apoi o retine din salariul acestuia ? Daca da , care sunt sanctiunile ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Teodoraz , utilizator 15:40, 22 Septembrie 2016
Daca exista o cerere a angajatului prin care solicita acest avans din salariu, nu exista niciun risc de a fi sanctionat.
In rest, orice retinere pe statul de plata poate fi facuta doar in urma unei hotarari judecatoresti.
Nu exista cerere ,doar ordinul de plata prin care s-a platit angajatului acea suma , urmand sa i se retina in mai multe transe
Teodoraz a scris:

Buna ziua,

Este sanctionat angajatorul care a acordat o suma de bani in avans salariatului sau si apoi o retine din salariul acestuia ? Daca da , care sunt sanctiunile ?
Multumesc anticipat !


Lucrati in sectorul bugetar sau privat? In privat nu este nicio problema probabil suma a fost acordata la cererea angajatului,in sect bugetar nu este permis !
Si inca ceva,nu este vorba despre o retinere pe statul de plata,pt ca suma a fost platita angajatului,in cazul in care ati acordat avans,acesta se regaseste pe statul de plata intr-o rubrica distincta,avansprin care se descarca suma respectiva doar pt a putea fi cumulata la brut si impozitata!
Am inteles doar ca suma este cam cat doua salarii ale salariatului si atunci ...tot in rubrica avans se trece?
Si retinerea cum i se va face , daca suma este cat doua salarii ale salariatului ?

Alte discuții în legătură

Angajatorul poate retine suma pe statul de plata ? - daca angajatul solicita acest lucru ? oanaportar oanaportar Bună dimineaţa ! Vă rugăm să ne ajutaţi cu un răspuns referitor la următoarea situaţie: - salariaţii au câştigat nişte diferenţe salariale în ... (vezi toată discuția)
Retineri stat macrita macrita Vreau sa stiu si eu daca este corect ca in statul de plata avansurile luate de salariati in timpul lunii,sunt trecute la retineri salariale? (vezi toată discuția)
Limitele retinerilor salariale corish corish In anul 2012 am primit de la angajator plata concediului in avans, urmand sa stabilim impreuna o rata lunara prin care sa achit acest avans. Intre timp, avand ... (vezi toată discuția)