avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parintii ma dau in urmarire generala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parintii ma dau in urmarire generala

Am 27 de ani si acum un an jumatate, am decis sa nu mai tin legatura cu parintii mei pentru ca mi-au facut destul rau si ma ameninta mereu ca ma dau in judecata (ma rog, probleme cu o garsoniera unde maica-mea are drept de uzufruct si nu mai poate de ciuda ca nu e proprietar). Acum s-a dus peste chirias care sta in garsoniera si ii zice sa-i dea ei banii, ca m-a dat in urmarire generala la politie.

Ce pot face ca sa scap de ei? Nu vreau circ, nu vreau sa ajung de rasul lumii. Cu ei pur si simplu nu se mai poate relationa. Va rog dati-mi un sfat.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2016
justme890, utilizator
Cel mai recent răspuns: tavinho , utilizator 23:18, 10 Noiembrie 2016
oarecum offtopic dar interesant despre cine poate incasa banii:
Despre uzufruct

Iată cele mai importante caracteristici juridice ale uzufructului:
- este un drept cu privire la bunul altuia, născut din separarea atributelor dreptului de proprietate cu privire la același bun. Astfel, o persoană - uzufructuarul - va stăpâni și va folosi bunul, culegându-i fructele, iar cealaltă persoană - proprietarul - va rămâne numai cu dreptul de a dispune cu privire la bun (îl poate vinde, dona etc.);
- este un drept real, ceea ce înseamnă că uzufructuarul poate să exercite drepturile sau atributele recunoscute lui asupra bunului care face obiectul acestui drept, în mod direct şi nemijlocit, fără intervenţia altei persoane. De exemplu, uzufructuarul poate să închirieze bunul sau să îl folosească pentru sine;
([ link extern ] >
LucianRosca, acum 2 ani si-a dat acordul prin procura sa incasez eu banii de chirie pentru ca ea nu putea sa vina sa faca contractul cu chiriasul fiind la km departare. Oricum, nu asta ma interesa, vreau sa stiu ce pot face sa pun capat circului, pentru ca nu sunt minora, nu sunt o delicventa ca sa puna politia pe urmele mele.
Dvs ii încasați, dar banii sunt ai ei.
E decizia dvs dacă mai țineți sau nu legătură cu ei și e problema lor dacă va cauta cu politia. Politia va găsește dacă mama anunță dispariția dvs, însă nu ii va da adresa fără ca dvs sa fiți de acord.
Oricum, poate asa i-a spus chiriașului, poate nu a făcut-o.
Da... Ironic. Deci in ziua de azi, poti fi dat in urmarire generala din te miri ce. Chiar nu stiu ce sa mai zic, dar e de-a rasul plansul.
V-a dat procura sa iincasati banii din chirie, i-ati dat mamei sau i-ati folosit in interes personal? Daca mama s-a dus peste chirias si a cerut sa ii dea ei nanii se intelege ca nu i-a primit pana acum!
Indicati chiriasului sa trimita chiria prin mandat postal direct mamei.
Cum a devenit uzufructuar, v-a donat sau vandut garsoniera?

Alte discuții în legătură

Speta chirie bogdan1969 bogdan1969 am primit de la mama mea un apartament mostenit de ea sa il administrez si sa imi iau banii de chirie pentru mine avand in sensul acesta o procura notariala de ... (vezi toată discuția)
Sunt hartuita si santajata de catre parinti ContSters400801 ContSters400801 Buna ziua, Am niste probleme foarte urate cu parintii mei, indeosebi cu mama mea. Mi-a cumparat o garsoniera unde si-a pus dreptul de uzufruct iar eu la ... (vezi toată discuția)
Cazier pentru disparitie mahyerye mahyerye Bună ziua, Am și eu o problemă și sper să mă lămurească cineva. În urmă cu un an am avut niște certuri cu părinții mei, drept pentru care am ... (vezi toată discuția)