avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... va face puscarie pt. asta? ajutati`ma va rog mult.am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

va face puscarie pt. asta? ajutati`ma va rog mult.am nevoie de raspunsuri

Off...nu stiu cum sa incep...
Anul trecut prietenul meu si`a cumparat un motor(mentionez ca nu avea permis de conducere)...Exact in ziua aceea ne`am certat, asa ca s`a decis sa iasa in oras cu un prieten cu motorul.Zis si facut...au plecat spre discoteca iar la o intersectie o masina le`a iesit in cale.Aveau cam 70-80 km/ ora. Prietenul meu a pus frana cand a vazut ca masina le iese in cale si a incercat sa evite accidentul. De evitat l`a evitat , insa motorul s`a rasturnat si au cazut amandoi pe sosea. Prietenul meu era singurul care avea casca si s`a ales doar cu julituri, insa celalalt nu avea casca si a cazut direct in cap. A intrat in coma apoi in moarte cerebrala si...a murit.
Acum dupa un an de zile trebuie sa se prezinte la tribunal pt. judecata si mi`e tare frica sa nu faca puscarie. El spera sa`i dea cu suspendare p. ca desi s`ar cam numi omor din culpa...nu se poate spune ca e asa...ca doar era cel mai bun prieten al lui...si n`a vrut sa se intample asa...Nu i`a dat el cu cv in cap :(
Nu are antecedente. E la prima abatere.

Credeti ca va primi cu suspendare sau v`a trebui sa faca puscarie?

Parintii baiatului decedat nu vor sa faca recurs pt. ca au inteles ca nu e vina lui.

Ce credeti? Mi`e tare frica.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
R.amonica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:21, 31 August 2009
daca este la prima abatere (NU ARE CAZIER) are sanse foarte mari s-a scape cu suspendare ,chiar daca a savarsit doua infractiuni (90%)
Sunt de aceeasi parere. Omor din culpa, condamnare cu suspendare. Insa, tinanand cont si de conducerea fara permis,de alte circumstante, nu asa mai fi asa de sigura. depinde de instanta cum va aprecia totul.
Daca n-a fost aplicata vreo pedeapsa anterioara mai mare de 6 luni|( situatiile mentionate de art 38.C Penal sunt exceptate ) , iar cea pentru infractiunea de ucidere din culpa va fi una de maxim de maxim 2 ani (2 ani in caz de concurs infractiuni), va putea fi aplicat acest mod de individualizare judiciara a pedepsei , suspendarea conditionata a executarii acesteia.

Acesta e cea mai avantajoasa solutie de care puteti beneficia , cu o aparare corect organizata.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Permisul va fi anulat de catre instanta de judecata , in mod obligatoriu.


Nu ati citit ce a scris mai sus. Nu avea permis de conducere.
Chiar fara permis (mi-a scapat acest amanunt, ce-i drept) e posibila suspendarea conditionata a executarii pedepsei .
@Marios, am citit , insa , cateodata , mai scap din vedere detaliile , care dau un contur realitatii si sunt de mare inseamnatate.multumesc pentru atentionare.:bow:
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Accident rutier I.Moldovan I.Moldovan In urma cu 5 zile am avut un accident rutier.Eu am fost cel care a cauzat accidentul,neacordand prioritate unui motociclist.Motociclistul, in urma accidentului ... (vezi toată discuția)
Accident (vatamare corporala din culpa + deces) ContSters430884 ContSters430884 Buna ziua , sunt nou si sper ca am postat unde trebuie ! Am avut nefericitul accident in 10 mai , mergeam printr-un cartier de romi cu viteza de ~70 si de dupa ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpă: am provocat un accident rutier în urma o persoană a decedat iar alta a fost rănită. care sunt șansele să primesc o condamnare cu executare? Vykut Vykut Bună ziua. Am provocat un accident rutier în urma cu câteva luni de zile de unde a rezultat o persoana decedata și o persoana rănită. Am depășit pe ... (vezi toată discuția)